Od njega zavisi: Uhapšeni inspektor SBPOK zna sve o nestalim žrtvama Velje Nevolje!

19.06.2021

21:00 >> 08:21

0

Autor: Lj. Keković

Božidar Stolić bio zadužen za istrage o nestalima za koje se sumnja da im je presudio Belivuk, i gotovo svakodnevno je bio u kontaktu sa njihovim porodicama

Od njega zavisi: Uhapšeni inspektor SBPOK zna sve o nestalim žrtvama Velje Nevolje!
Božidar Stolić/Printscreen/Youtube, MUP Republike Srbije

Božidar Stolić (35), inspektor za krvne delikte SBPOK, koji je uhapšen zbog sumnje da je bio saradnik Veljka Belivuka, jedna je do ključnih ličnosti u rešavanju sudbine nestalih, za koje se strahuje da ih je likvidirao Veljin kriminalni klan.

Uhapšeni inspektor, koji je, kako se sumnja, bio deo kriminalne grupe u MUP Srbije, zadužen za odavanje poverljivih informacija o istragama, bio je zadužen za istrage o nestalima i gotovo svakodnevno je bio u kontaktu sa njihovim porodicama, koje skoro godinu dana očajniki traže bilo kakve informacije o njima, saznaje 24sedam od izvora uključenog u istragu.

24sedam

– Da stvar bude gora, pojedini roditelji su sproveli i svojevrsne privatne istrage, i na taj način došle do brojnih važnih podataka, koje su, ne znajući ko zaista sedi preko puta njih, saopštavali Stoliću, a on je te podatke, kako se sumnja, zataškavao, i o svemu obaveštavao Beliuvka koji mu je za to davao novac – otkriva ovaj sagovornik, čiji identitet ne možemo da otkrivamo.

Stric jednog od mladića koji se vodi kao nestao, potvrdio je da je više puta porodica bila kod Stolića, raspitujući se o sudbini tog mladića, te da se on veoma interesovao šta su sve privatno uspeli da saznaju i otkriju.

Nestali Goran Mihajlović sa majkom Sanjom 24sedam/ Goran Sivački

Takođe, Sanja Mihajlović, majka Gorana Mihajlovića iz Resnika, u razgovoru za 24sedam je potvrdila da se u Trećem odelenju SBPOK sastajala sa Stolićem koji je bio zadužen za istragu, i da je porodici često govorio kako on veruje da je Goran živ, i da je negde „preko.“

Stolić, kako dalje objašnjava izvor uključne u istragu, nesumnjivo zna sudbinu tih mladića koji se vode kao nestali, odnosno, zna da li su se zaista negde sklonili, ili su likvidirani, a njihova tela zakopana na tajnim lokacijama, ili uništena.

Mašina za meso pronađena u tajnom bunkeru u Ritopeku MUP Srbije

– Takođe, zna pojedinosti ka si gde poslednji put viđeni, sa kim su komunicirali i gde im se i na koji način gubi trag. Zbog toga je od velike važnosti za istragu da on progovori da bi se konačno ta misterija o nestalima, koji su Belivuku bili ili neprijatelji, ili nezgodni svedoci iako su bili deo njegove ekipe, mogla razrešiti.

S tim u vezi, Stolić se mora pritisnuti dokazima koi su protiv njega prikupljeni, i na osnovu kojih mu preti dugogodišnja robija, i nije isključeno da bi on mogao, da bi se na neki način spasao, dobiti status svedoka saradnika, ukoliko ponudi dokaze o sudbini nestalih, za koje se veruje da su surovo likvidirani – kaže naš izvor.

Sabotirao uviđaj

Božidar Stolić, kapetan policije u SBPOK uhapšen je 3. juna, sumnjiči se da je sabotirao uviđaj u “kući strave” u Ritopeku.

Kako se sumnja, još od hapšenja Veljine bande, 4. februara, puna dva i po meseca on je ometao pretres te kuće, pa je tajni bunker pronađen tek krajem aprila!

Za tajni bunker u “kući strave” saznalo se tek kada je nekoliko uhapšenih pripadnika Belivukove bande odlučilo da sarađuje sa tužilaštvom, iz straha od višedecenijskih zatvorskih kazni.

pročitajte još:
pročitajte još:

Tajni bunker u kući u Ritopeku otkriven je 23. aprila, a u njemu su bili industrijska mašina za mlevenje mesa na kojoj su, prema izavama policijskih zvaničnika, nađeni tragovi krvi, kao i arsenal oružja.

U policiji su već saznali da je Stolić radio za mafijaše, pa je do hapšenja bio pod prismotrom i njegovi kontakti su pažljivo praćeni i beleženi. Uhapšen je 3. juna u svom stanu u Beogradu, dok je gledao televiziju.

Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još pripadnika ove kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara i od tada su u pritvoru.

Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe “Principi” radili za “kavački klan” Radoja Zvicera.

Načelnik UKP Bogdan Pušić je rekao da je osim ljudi za koje je izvesno da su ubijeni, na spisku još najmanje devet muškaraca, u proseku starih 23 godine koji se vode kao nestali.

Pored nestalog navijača Zvezde Zdravka Radojevića, Milana Lepoje i Gorana Veličkovića Goksija, na spisku su i Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Lazar Vukićević, (31), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Lazar Ilić (25), Ljubomir Lainović (25), Dario Đorđević (23), Alekandar Grigorijević (42) i Goran MIhajlović (23).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti