Saslušan osumnjičeni za obljubu devojčice u Bogatiću: Ispričao svoju verziju događaja

21.06.2021

17:18 >> 20:04

0

Autor: A.S.

Sumnja se da je I.A. iz Belotića u subotu u noć obljubio trinaestogodišnju devojčicu

Saslušan osumnjičeni za obljubu devojčice u Bogatiću: Ispričao svoju verziju događaja
Printscreen/Facebook

I.A. (38) iz Belotića kod Bogatića kod Šapca uhapšen je zbog sumnje da je obljubio devojčicu (13), inače ćerku prijatelja kod kog je bio zaposlen.  Lekarskim pregledom je potvrđeno da je bilo odnosa i da devojčica ima povrede.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio obljubu deteta i preti mu kazna zatvora do 12 godina. Sud mu je odredio pritvor do 30 dana po više osnova, a u istrazi će biti saslušana devojčica i više svedoka, prenosi Telegraf.

I. A. (38) iz Belotića danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je u subotu u noć obljubio trinaestogodišnju devojčicu iz istog sela. Kako Telegraf prenosi, on je izneo odbranu i tužiocu ispričao svoju verziju događaja koji je proteklog vikenda uznemirio javnost u ovom kraju, ali nije priznao krivično delo za koje je osumnjičen.

Sud mu je odredio pritvor do 30 dana po više osnova, a u istrazi će biti saslušana devojčica i više svedoka.

On se sumnjiči, podsetimo, da je sa veselja u jednoj svečanoj sali u Bogatiću u subotu uveče izveo napolje trinaestogodišnju devojčicu i napastvovao je u mraku, u napuštenom dvorištu u blizini. Lekarskim pregledom je potvrđeno da je bilo odnosa i da devojčica ima povrede. I. A. je uhapšen zbog sumnje da je počinio obljubu deteta i preti mu kazna zatvora do 12 godina.

“Pustite me da ga zadavim!”

– Dok je devojčica u policijskoj stanici u prisustvu socijalnog radnika davala iskaz, roditelji su za to vreme razgovarali sa inspektorima. Kada su ga privodili majka je u trenutku skočila sa stolice i krenula prema njemu vičući policajcima koji su je zadržavali: “Pustite me da ga zadavim”. Za njom je skočio i otac, pa ga je zadržavalo više policajaca – otkriva izvor Telegrafa.

Pročitajte još:

Danas se povodom događaja koji je uznemirio javnost i izazvao osudu oglasio i predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović.

– Čin silovanja i pedofilije predstavlja najpodmukliji oblik seksualnog nasilja i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelj, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelje od ovako doživljenog traumatičnog iskustva – poručio je predsednik Opštine.

On je obećao pomoć i podršku lokalne samouprave porodici devojčice.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi