Iz "Zadruge" u SBPOK? Šta Kristijan Golubović zna o Velji Nevolji i njegovom kriminalnom klanu (FOTO)

23.06.2021

12:09 >> 15:55

0

Autor: Lj. Kekovič

Golubović može da očekuje poziv iz SBPOK da dođe i ispriča šta zna o kriminalnoj organizaciji koja se sumnjiči za više ubistava i druga teška krivična

Iz "Zadruge" u SBPOK? Šta Kristijan Golubović zna o Velji Nevolji i njegovom kriminalnom klanu (FOTO)
Copyright Kristijan Golubović dolazi u tužilaštvo ATA Images/Antonio Ahel

Mnogi burni događaji u kriminalnom miljeu Srbije nisu mogli proći bez Kristijana Golubovića, pa se samo po sebi nameće pitanje da li će nakon izbacivanja iz rijalitija “Zadruga” biti pozvan u policiju da kaže šta zna o Velji Nevolji i njegovom kriminalnom klanu?

S obzirom da se prošlog meseca, dok se Kristijan uveliko pred kamerama borio za naklonost publike, u medijima se pojavila zajednička fotografija Golubovića i Belivuka sa stadiona JNA u Humskoj, može se očekivati poziv iz SBPOK da dođe i ispriča šta zna o kriminalnoj organizaciji koja se sumnjiči za više ubistava i druga teška krivična dela.

Pomenuta fotografija, kako se pretpostavlja, nastala je pre više godina, a Golubović bi mogao da razjasni svoju prirodu odnosa sa Belivukom, kao i to, da li je za njega prodavao drogu, s obzirom na to da je za ovo krivično delo već odrobijao višegodišnju zatvorsku kaznu.

Foto:; Privatna arhiva

Pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen je zbog trgovine drogom na relaciji Beograd – Novi Pazar, a njegov advokat Nikola Todorović, posle izrečene presude, negodovao je navodeći da u našem pravosuđu nikada nije zabeležen slučaj “da neko zbog 100 grama heroina bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora.”

Pre robijanja u Srbiji, devedesetih godina, Kristijan je boravio i u grčkim zatvorima Koridalo i Malandrino zbog oružane pljačke i krađe dva “mercedesa.”
Navodno, napravio je početničku grešku, na osnovu koje je munjevitom brzinom otkriven, jer se u pljačku odvezao uredno izajmljenim vozilom.

Hapšen je i u policijskoj akciji “Sablja”, a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice, kao i pokušaja iznude biznsimena Milorada Majkića.

Postao je poznat po pucnjavi u hotelu “Mažestik”, i po prijateljstvu sa bivšim komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom, osuđenim za atentat na premijera Srbije.

Ipak, jedna od najzanimljivijih epizoda iz njegovog kriminalnog života jeste ona koja se odnosi na likvidaciju albanskog emigranta Envera Hadrija u Briselu, čije će ubistvo dobiti epilog posle dve i po decenije, a gde će Kristijan postati relevantni svedok pred belgijskim sudom.

Ubistvo Hadrija, inače oca Teute Hadri, sadašnje političarke u kosovskoj vladi, trebalo je da izvrše sada pokojni Jusa Bulić i Kristijan Golubović.

Jusuf Bulić
Facebook

U prvoj presudi belgijskog suda navodi se telefonski razgovor između Juse Bulića i inspektora GSUP Miroslava Bižića od 16. januara 1990. u kome Bulić obaveštava Bižića da je imao problem sa belgisjkom policijom, jer je osoba čije je ime bilo na pasošu, a koji je koristio Bulić imao neke neplaćene saobraćajne kazne u Belgiji.

pročitajte još:

Belgijska policija je tad, kako se ispostavilo, u vozilu zaustavila Bulića i Kristijana Golubovića, koji su privedeni.

„Prema svedočenju Golubovića, koje je sud uvažio, sledećeg dana u kafeu u “Vizerfu”, videli su se sa Andrijom Draškovićem, Veselinom Vukotićem i Darkom Ašaninom.

Kristijan je tada rekao da mu je izgledalo kao da se dogovaraju da ubiju Hadrija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike