Otac o smrti sina na bazenu na Košutnjaku: Njega mi ništa ne može vratiti, ali hoću da znam istinu

24.06.2021

19:49 >> 20:27

0

Autor: A.S.

U školi Laza Kostić” u koju je išao Nemanja Subotić, nastavnici su šokirani, a za nastradalog dečaka imaju samo reči hvale

Otac o smrti sina na bazenu na Košutnjaku: Njega mi ništa ne može vratiti, ali hoću da znam istinu
Bazen, ilustracija/Pixabay

Četrnaestogodišnji dečak juče je izgubio život na bazenu SC “Košutnjak”, a još uvek nije poznat uzrok smrti.

Nemanja je navodno ostao bez svesti i upao u vodu.

– Meni sina niko ne može da vrati, njega više nema, ali ono što želim sada zbog njega i zbog ostalih roditelja i dece da saznam istinu i šta se zapravo desilo na bazenu kada je moj sin nastradao – kazao je na početku razgovora za Blic, otac dečaka, Igor Subotić.

Kako isti list prenosi, Nemanja je nakon urađenog testa iz srpskog jezika na prijemnom, odlučio da se relaksira na bazenu na Košutnjaku.

Njegov otac kaže da sada želi da ukaže na propust zbog koga je izgubio sina i da se ovakve situacije u budućnosti spreče.

– Ja sada želim da apelujem na nadležne da reaguju i da se preduzmu potrebne mere da se ovakve nesreće nikada više nikom ne dogode. Da se propust koji je ovde načinjen ispravi i da više nijedno dete ne nastrada kao što je moje – istakao je otac.

On ističe svoje čuđenje na činjenicu da na bazenu ne postoje sigurnosne kamere, kao ni ograđeni prostor kojim bi se tačno kontrolisalo koliko osoba može da skače u vodu. Kako kaže nemoće je da svako radi šta hoće i da imamo situaciju u kojoj spasilac ne zna ko skače, a ko je pod vodom.

Printscreen/Youtube

– Kako je moguće da na bazenu ne postoje sigurnosne kamere? Ako spasilac nije uspeo da isprati sve jer je gužva, onda bi morao da postoji video nadzor. Ovo mora da se reguliše. Da se postavi ona ograda, plovak, koji sužava prostor i onda ne može više osoba da skače jedno za drugim, ili neko nekom na glavu – objašnjava otac propust na bazenu sa kojim se susreo.

On kaže ono što ga je najviše pogodilo da niko iz uprave bazena mu se nije javio već je o ovom nemilom događaju saznao od sinovog druga koji ga je pozvao sa Nemanjinog mobilnog telefona.

– Nije istina da smo supruga i ja bili na licu mesta kao što su neki mediji pisali. Mi smo pošli na račuk i bili smo zajedno kada nas je Nemanjin drug pozvao i obavestio o nesreći, i tada smo se odmah uputili ka bazenu. Niko iz uprave bazena nas nije zvao da bilo šta kaže – priča otac.

Subotić objašnjava da je sam zvao direktora ovog bazena i tražio da pogleda sigurnosne kamere, međutim, kako je saznao, kamere na bazenu ne postoje.

NIje tačno da je moj sin radio salto, to ne liči na njega

Kako nam Igor Subotić priča informacija koju je čuo da je njegov sin radio salto pa tako nastradao, zvuči neverovatno, jer kako kaže to ne liči na njega.

– Ja ne verujem u to. Moj sin ne bi radio salto, i nikada nije radio salto na bazenu – kaže otac.

Ono što mu je sada prioritet jeste da sazna šta se zapravo dogodilo, jer kako kaže postoje verzije i nagađanja koje ne želi da komentariše jer smatra da nisu istinita. Istinu kaže još ne znamo.

Pročitajte još:

– Postoje verzije koje su mediji nagađali i ja to ne želim da komentarišem. I ja sam čuo da je jedan spasilac rekao da je do nesreće zapravo došlo tako što je mog sina neko poklopio, skočivši ubrzo nakon njega i to je ono što želim da saznam – kaže Igor.

On kaže da je već bio u policijskoj stanici i da ide ponovo.

Ceo komšiluk zavijen u crno

Nemanja je bio obožavan i u porodici i u komšiluku. Kako kaže njegov otac ceo komšiluk je izašao to veče kada se nesreća dogodila da izjavi porodici saučešće.

– Ovde je te noći bilo oko 200 ljudi. Ceo komšiluk ga je obožavao i svi su izašli da izjave saučešće i da nam pruže podršku – priča otac.

U školi “Laza Kostić” u koju je išao Nemanja Subotić, nastavnici su šokirani, a za nastradalog dečaka imaju samo reči hvale.

– Od kako smo saznali za to svi smo potrešeni, nastavnici plaču tu po hodnicima. Tužno i tragično. Nemanja je bio divan, dete za primer, svi su ga voleli i nastavnici i drugovi – rekla je jedna nastavnica.

Kako kaže, tragedija mala je reč kojom može da se opiše ovaj nemili događaj.

– Juče sam ga videla posle ispita iz srpskog jezika, izašao je među prvima. Šalila sam se kako to da je tako brzo završio, rekao mi je da je dobro uradio – priča nastavnica.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi