Otac predosetio zlo: Molio Petra da ne ide na reku, dečak se iskrao iz kuće, pa se utopio

28.06.2021

10:22

0

Autor: 24 sedam

Čim je oatc otišao na niuv, dečak je krišom otišao do divlje plaže

Otac predosetio zlo: Molio Petra da ne ide na reku, dečak se iskrao iz kuće, pa se utopio
RINA

Petra M. (16) iz sela Katrga kod Čačka, koji se u subotu utopio u Zapadnoj Moravi, pre tragedije otac je molio da ne ide na kupanje, ali je dečak, uprkos oćevim slutnjama, otišao sa starijom sestrom I rođakom na divlju plažu.

Telo nesrećnog dečaka izvukli su ronioci posle kraće potrage u mestu Goričani.

Divlja plaža na kojoj je stardao dečak RINA

Petar je, navodi Kurir, ujutru pitao oca da ide na reku da se kupa, ali mu otac nije dozvolio. Pitao ga je: “Šta ćeš tamo?”, i tako ga odgovorio od odlaska. Međutim, čim je otac otišao na njivu da radi, dečak je krišom otišao na Zapadnu Moravu da se rashladi.

Uzalud motrio na kupače

Takođe, prema navodima meštana, na plaži je bio čovek koji je sve vreme motrio na kupače, a kad je na kratko skrenuo pogled, dečak je uskočio u vodu i više nije isplivao.

On objašnjava da je čovek na sekund skrenuo pogled sa dece i da je dečak baš tada uskočio u vodu i nije isplivao.

U tom delu reke su veliki virovi i velika dubina, jer je tu vađen pesak. Čovek koji je bio sa druge strane je pritrčao, ali nije mogao da pomogne, Petar je već nestao u talasima.

Pronađen nizvodno u granju

– Petrova sestra je pozvala oca i objasnila da je dečak nestao u reci. Nesrećni čovek odmah je sa drugim meštanima pohitao na obalu, a ubrzo su došli i ronioci iz Beograda. Petar je pronađen pedesetak metara nizvodno u granju, a spasa mu, nažalost, nije bilo – kaže izvor iz istrage,

Pročitajte još

Pored toga što je dečak bio loš plivač, sumnja se i da ga je prilikom skoka presekla hladna voda, jer je ceo dan bio na suncu.

Od dečaka se juče na Fejsbuku potresnom porukom oprostila njegova majka, koja je uz zajedničku fotografiju napisala: “Živote moj, prokleta sudbino. Ovo je užas, nepodnošljiv bol.”

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti