Psihijatar u završnici suđenja potvrdio: Vozač “audija” smrti tokom veštačenja lagao, bio je uračunljiv u trenutku udesa

30.06.2021

14:01

0

Autor: Maja Kostić

Nemanja S. (19) treptao tokom iskaza, što govori da je njegovo sećanje bilo očuvano

Psihijatar u završnici suđenja potvrdio: Vozač “audija” smrti tokom veštačenja lagao, bio je uračunljiv u trenutku udesa
Copyright Facebook, Printscreen/RTS

Pred osnovnim sudom u Nišu danas je završeno suđenje Nemanji S. (19) okrivljenom da je 4 januara, u niškom Bulevaru Medijana, usled velike brzine, “audijem” usmrtio pešake, dečaka Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (54), a psihijatar Suzana Tošić Golubović izjavila je da je optuženi tokom veštačenja nije govorio istinu!

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ona je navela da je Nemanja bio uračunljiv i priseban u trenutku udesa, kao i uoči gubitka kontrole nad “audijem.”

– Uočila sam kontradiktornosti u njegovom iskazu, o tome da se ne seća šta se dogodilo uoči destabilizacije vozila I u samom trenutku nesreće. Tokom kritičnog događaja je imao organizovano ponašanje, pokušavajući da uspostavi kontrolu nad vozilom, zatim izgovarajući “ne, ne”, kada je uočio da će udariti prvog pešaka. Sam iskaz da je treptao govori da je njegovo sećanje bilo očuvano, kao i ponašanje nakon događaja kada je video posledice šta se dogodilo. Počeo je da plače, zvao je roditelje, pronašao je troguao u vozilu i dao ga policiji… – obrazložila je svoj nalaz veštakinja.

Pročitajte još

Na suđenju se dosta raspravljalo o stanju strha optuženog, a veštak je objasnila da je strah koji se intenzivirao nakon nesreće bio poleldica, a ne uzrok udara u žrtve.

Iznošenje završne reči branilaca zakazano je za 7. jul. a veoma brzo očekuje se i izricanje presude.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike