Produžen pritvor Ivanu Kontiću

02.07.2021

11:29 >> 11:39

0

Autor: M. J.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da mu traje do 3. avgusta

Produžen pritvor Ivanu Kontiću
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor za još mesec dana Ivanu Kontiću, optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da mu traje do 3. avgusta, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Sud još nije doneo odluku o potvrđivanju optužnice koju je protiv Kontića 5. maja podnelo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V.

Više javno tužilaštvo Kontića tereti za pokušaj ubistva. O.L. se tereti za krivično delo učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

U decembru Kontić je izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo kada mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Teza je njegove odbrane je da Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike