Tužilaštvo prikuplja nove dokaze u slučaju ubistva braće Bitići

07.07.2021

14:29

0

Autor: A.S.

Iljir, Agron i Mehmet su američki državljani albanskog porekla, koji su se tokom sukoba na KiM pridružili Atlantskoj brigadi tzv. OVK

Tužilaštvo prikuplja nove dokaze u slučaju ubistva braće Bitići
Copyright AP Photo/Darko Vojinovic,

U slučaju ubistva američkih državljana albanskog porekla, trojice braće Bitići, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije i dalje vodi istragu protiv nepoznatih izvršilaca (NN lica) i prikuplja nove dokaze radi utvrđivanja njihovog identiteta.

– Predmet se nalazi u fazi istrage. Tačno je da se izvode novi dokazi i prikupljaju nove činjenice u cilju utvrđivanja identiteta učinioca, a sve u cilju da bi se stepen dokaza podigao na nivo potreban za podizanje optužnice – precizirali su u tužilaštvu za Tanjug.

Istraga se protiv nepoznatih izvršilaca vodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, dodaju u tužilaštvu.

Pročitajte još:

Iljir, Agron i Mehmet Bitići su američki državljani albanskog porekla, koji su se tokom sukoba na Kosovu i Metohiji pridružili Atlantskoj brigadi tzv OVK.

Za njihovo ubistvo još nije niko optužen, a dvojica policajaca kojima se sudilo za njihovo protivpravno lišenje slobode pravosnažno su oslobođeni optužbi 2013. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike