EKSKLUZIVNO! 24 sedam sa carinicima: Prisustvovali smo "ulovima" Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja (FOTO/VIDEO)

08.07.2021

18:20 >> 19:07

0

Autor: 24sedam

Naši carinici nisu dozvolili da im opadne koncentracija uprkos veoma visokim temperaturama

EKSKLUZIVNO! 24 sedam sa carinicima: Prisustvovali smo "ulovima" Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja

U četvrtak, 8. jula, Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja carine Srbije obavilo je nekoliko, ispostavilo se, ključnih kontrola na graničnom prelazu Batrovci posle kojih je došlo do iznenađujućih saznanja.

Naši carinici nisu dozvolili da im opadne koncentracija uprkos veoma visokim temperaturama.

Na Gradini je iz kolone izdvojeno vozilo holandskih registarskih oznaka u kome su se nalazila dvojica Holanđanina, a uputili su se iz Holandije za Tursku.

Kada su ih kontrolori upitali šta imaju da prijave, kazali su da poseduju sumu od oko 9.000 evra. Međutim, srpskim kontrolorima je to bilo sumnjivo, te su pretražili prtljag i u koferu sa stvarima su pronašli duplo dno, u kome se nalazio novac. Tada su otkrili da je reč o sumi od oko 200.000 evra. Obzirom da je reč o većem iznosu novca priključili su se pripadnici odeljenja za korupciju Niš.

Nakon Holanđana, usledila je i kontrola i pregled automobila BMW kojim je upravljao turski državljanin, sa nemačkim registarskim oznakama. Utvrđeno je da će provera trajati izvesno vreme.

Pročitajte još:

Pripadnici Uprave carine su u prtljažniku u trouglu među stvarima pronašli suvu biljnu materiju, nalik na marihuanu, težine 7,91 gram, ali i praškastu belu materiju koja najviše liči na opojnu drogu amfetamin ukupne bruto mase 3,04 grama.

Lice i pronađene supstance predate su u dalju nadležnost SGP Batrovci.

Nešto kasnije, zaustavljen je automobil marke “dačija”, belgijskih registarskih oznaka u kom su se nalazile dve muške osobe.

U toku kontrole u prtljažniku, mešu ličnim stvarima, pronađena je suva biljna materija, za koju se pretpostavlja da je marihuana i to težine 16,07 grama.

Kao i u prethodnom slučaju, lica su predata u dalju nadležnost SGP Batrovci.

Podsećamo, pre nedelju dana je zaustavljen “porše” nemačkih registarskih oznaka, a tada je carinska jedinica obavila razgovor sa državljaninom Nemačke M. V. koji je prijavio između pet i šest hiljada evra i lične stvari.

Ipak, dodatnom kontrolom pronađeno je ukupno 25.800 neprijavljenih evra (20.000 sakrivenih), od kojih je 10 vraćeno putniku, a interesantno da je novac probao da skloni ispod postave kofera.

Pročitajte još:

Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja carine Srbije nastavlja da postiže odlične rezultate u zaplenama droge, oružja, cigareta, nargila…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike