Policajcima nudio 100.000 dolara da ga ne hapse: Propalo još jedno bekstvo srpskog narko-bosa

16.12.2020

20:25 >> 15:10

0

Autor: E. H.

Nakon otkrivanja tunela kojim je trebalo da pobegne iz zatvora, u javnost isplivao još jedan neuspeli pokušaj Zorana Jakšića, jednog od vođa klana Amerika,

Policajcima nudio 100.000 dolara da ga ne hapse: Propalo još jedno bekstvo srpskog narko-bosa
Copyright Zoran Jakšić Printscreen/Pixabay,Zoran Jakšić, jedan od uticajnijih članova klana

Zoran Jakšić (61), desna ruka vođe klana „Amerika“, koji je u Peruu uhapšen zbog šverca 800 kilograma kokaina, na sve načine pokušava da se dokopa slobode. Nakon što su lokalne vlasti osujetile njegov plan da iz zatvora „Kastro Kastro“ pobegne kroz iskopan tunel u javnosti je obelodanjen još jedan njegov neuspeo pokušaj bekstva. Ovog puta Jakšić je pokušao da plati svoju slobodu ponudivši policajcima koji su ga hapsili mito od 100.000 dolara!

Tunel kojim je trebalo da pobegne Foto: Printscreen/trome.pe

Jakšić, koji je imao 43 lažna identiteta, uhvaćen je pre četiri godine u Tumbesu, nedeljama pošto je poslao 800 kilograma kokaina u belgijsku luku. Tog dana pokušao je da podmiti policajce koji su ga uhvatili da ga puste da pređe preko granice i uđe u Ekvador, ali su oni to odbili, pišu peruanski mediji.

Pročitajte još: Potresi u podzemlju: Srpska mafija preuzela tron od kolumbijskih kartela!

– Očigledno je ovaj Srbin želeo da uradi isto što i u Nemačkoj, Španiji i Bosni i Hercegovini, odakle je pobegao nakon što je platio milionske sume novca – navodi portal trome.pe.

Mapa tunela Foto: Printscreen

Kao što je 24sedam već pisao, Jakšić je platio pola miliona dolara zloglasnom meksičkom kartelu „Sinaloa“, koji je osnovao Hoakin El Čapo Guzman, da mu iskopaju tunel do zatvora koji je trebalo da bude dugačak 280 metara. U ovom poduhvatu pomogao mu je Meksikanac Salvador Valensia (56) zvani Čava, pripadnik „Sinaloe“ s kojim je Jakšić robijao.

– Nisu bili prijatelji, ali su udružili snage da izađu iz zatvora u istom stilu kao i svojevremeno El Čapo – piše trome.pe.

Salvador Valensia (56) zvani Čava

Kartel „Sinaloa“ poznat je upravo po tunelima koje su gradili za šverc kokaina, a kada su jednom vadili iz zatvora svog vođu El Čapa napravili su tunel dugačak kilomatar i po! El Čapu i Jakšića, prema pisanju peruanskih medija, spaja još jedna stvar. Tunel kojim je trebalo da pobegne gradio je isti inženjer koji je iz zatvora „iskopao“ El Čapa.

Sud nedavno poništio presudu Jakšiću od 25 godina zatvora zbog proceduralne greške

Da bi njegov plan bio savršen, Jakšić je sagradio restoran u paviljonu 1A zatvora, što u kazamatima u ovoj zemlji nije redak slučaj. Tunel je vodio iz jedne obližnje kuće i trebalo je da se završi u delu restorana. Iskopano je otprilike 157 metara, kada je policija saznala za tunel i Jakšića prebacila u zatvor „Ankon 1“ .

Hoakin El Čapo Guzman Foto: Printscreen/Youtube

Svi ovi neuspeli pokušaji bekstva Jakšića ipak nisu omeli i on bi uskoro mogao da se nađe na slobodi i to – zakonski!

Kako je 24sedam već pisao, sud je nedavno poništio njegovu presudu od 25 godina zatvora zbog trgovine drogom zbog proceduralnih grešaka tokom suđenja. Utvrđeno je da ga je osudio isti sudija koji je vodio i predistražni postupak, što tamošnjim zakonom nije dozvoljeno. Naloženo je novo suđenje koje će Jakšić sačekati u nekoj od hacijendi u Peruu, jer je istom odlukom Jakšiću umesto zatvorskog određen kućni pritvor.

Pročitajte još: MMA borac među TOP 3 mafijaša u Španiji: Dosad neviđeni snimci hapšenja sina fudbalera Gorana Milojevića

Interesantno je da je na ovu grešku suda tužilaštvo više puta ukazivalo tokom samog postupka, ali su nadležni to ignorisali.  S toga ne bi bilo iznenađenje da je neko ipak uzeo Jakšićeve pare.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike