Svedok odbrane: Vladimir Rebić će biti saslušan u istrazi protiv Gorana Papića

12.07.2021

16:20 >> 16:28

0

Autor: A.S.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a on se trenutno brani sa slobode

Svedok odbrane: Vladimir Rebić će biti saslušan u istrazi protiv Gorana Papića
Vladimir Rebić/Foto/Antonio Ahel/ATAImages

U Višem javnom tužilaštvu za četvrtak 15. jul zakazano je saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

Rebić će biti ispitan u tužilaštvu kao svedok kojeg je predložila Papićeva odbrana, rekao je za Tanjug njegov branilac Tapušković.

Pročitajte još:

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se, sada osumnjičenom, da je jedan od vođa organizovane kriminalne grupe, Marku Miljkoviću, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Pročitajte još:

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice…

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti