Posle Stefanovića i Rebić na saslušanju: I za njega isto pitanje - ko je naredio da se Belivukovom saradniku vrati blindirani džip?!

14.07.2021

13:51

0

Autor: J.B.O.

Rebić će biti ispitan u Tužilaštvu kao svedok kojeg je predložila Papićeva odbrana

Posle Stefanovića i Rebić na saslušanju: I za njega isto pitanje - ko je naredio da se Belivukovom saradniku vrati blindirani džip?!
Copyright 24sedam/A.K./ATAImages

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu za sutra u podne je zakazano saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

Rebić će biti ispitan u Tužilaštvu kao svedok kojeg je predložila Papićeva odbrana, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Pročitajte još:

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike