Proces protiv bivšeg fudbalera "Partizana" prepun iznenađenja: Oštećeni brani optuženog za pokušaj ubistva!

19.07.2021

18:50 >> 09:40

0

Autor: Lj. K.

Nešković izjavio da ga je nožem u grudi ubo nepoznat čovek koji je predhodno fudbalera udarao, psovao mu sve mrtvo i živo, tražeći da mu vrati pare

Proces protiv bivšeg fudbalera "Partizana" prepun iznenađenja: Oštećeni brani optuženog za pokušaj ubistva!
Copyright Nikola Malbaša/MN Press

U kom pravcu će se nastaviti sutrašnje ročište bivšem fudbaleru “Partizana” Nikoli Malbaši (43) pred Višim sudom u Beogradu, ne može se ni pretpostaviti, s obzirom da je na predhodnom suđenju došlo do neočekivanog obrta, kada je oštećeni Igor Nešković šokirao sve u sudnici, tvrdeći da nekadašnji reprezentativac nije pokušao da ga ubije, već neko sasvim drugi!

Nešković je rekao i to da su njih dvojica dobri prijatelji više od 20 godina, kao i da ga je ranio nepoznati čovek, koga je tad video prvi put.

Pročitajte još

On je rekao da je sa Malbašom gledao plac u Zemunu, na kojem je trebalo da zidaju.

Fantom sa zadnjeg sedišta

– Razmišljao sam se da li da ulazim u taj posao i kad smo seli u kola da idemo, sa suvozačeve strane gde je sedeo Nikola, pojavio se taj stariji gospodin, smeđe kose i počeo da lupa po automobilu i da ga vređa. Otvorio je vrata i seo na zadnje sedište. Onda je počeo da ga udara, psovao mu sve mrtvo i živo, da mu vrati pare i da idu ne neko potpisivanje. Nikola se pognuo i rukama štitio glavu. Izvinjavao mu se i govorio da će rešiti sve. Ja sam se tad okrenuo i prošao između sedišta ka tom čoveku da ga uhvatim za ruke, prekinem to udaranje i da ga smirim. Uhvatio sam ga za levu ruku i onda video da on je u desnoj ima nož. Osetio sam ubod u grudi. Sledeće čega se sećam je da sam se probudio u bolnici i imao  halucinacije – rekao je Nešković.

Nikola Malbaša sa Lotarom Mateusom
MN Press

Nešković je potom objasnio tužiocu i sudiji da je Malbaši rekao da izađe iz kola i da on definitivno nema veze s tim napadom.

Oštećeni je rekao da je sa Malbašom radio nadogradnje zgrada na tri-četiri objekta i da se nikada nisu sporili, kao i da nisu dugovali novac jedan drugom.

Razlog za pritvor

Malbašina odbrana je tražila ukidanje pritvora u kom se nalazi devet meseci, a Tužilaštvo je bilo protiv, kao i sud, koji je odbio taj zahtev uz obrazloženje da još ima razloga za pritvor, s obzirom na brojnost Neškovićevih povreda i na opasnost od ponavljanja krivičnih dela.

Nešković je rekao da je osim uboda nožem u grudi doživeo i povredu leve šake, na kojoj su mu isečene tetive, pa teško pomera dva prsta.- Lekari su mi kazali da sam te povrede najverovatnije dobio jer sam se branio kad mi je taj čovek izvukao nož iz grudi da me opet ne ubode. Ja se toga ne sećam – dodao je on.

Posle izjave Neškovića, optuženi Malbaša je izjavio da se u životu nije potukao, a kamoli da je povredio nekoga nožem.

Nikola Malbaša MN Press

“Ja se u životu nisam potukao, a ne nekoga izbo nožem. Sa Igorom se znam godinama i porodični smo prijatelji, idem mu na slavu i poslovni smo partneri u zidanju zgrada i pribavljanju građevinskih dozvola – rekao je optuženi.

Malbaša je rođen 1977. Godine, igrao je na poziciji desnog beka i počeo je da igra fudbal u matičnom Zemunu, a potom je zaigrao u Hajduku iz Kule, gde su ga crno-beli primetili.

I titula i dupla kruna

Zatim je stigao u Partizan tokom zime 2003, u periodu u kojem je “Parni valjak” predvodio nemački velikan Lotar Mateus.

U Partizanu bio standardan član odbrane, osvojio je titulu, a posebno je bio zapažen u uspešnom putu ka Ligi šampiona 2004.

Crno-beli dres nosio je godinu i po, pa otišao u rusku drugu ligu, na poziv Tereka iz Groznog. Ta epizoda nije završena dobro, jer je bio prinuđen i da pokreće postupak pred FIFA, a sa “papirima” je 2005. prešao u AEK.

Pročitajte još

Posle Grčke, nastupao je u nemačkoj drugoj ligi za Koblens, a zatim je poslednju profesionalnu sezonu odigrao u Kini, gde je osvojio duplu krunu pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike