Bivša devojka Joce Amsterdama tvrdi da je estetski hirurg: Bez dozvole izvodila intervencije u Šapcu i …

18.07.2021

20:47

0

Aksenija Lovčević, još jedna je u nizu osoba za koju se sumnja da se lažno predstavljala kao estetski hirurg

Bivša devojka Joce Amsterdama tvrdi da je estetski hirurg: Bez dozvole izvodila intervencije u Šapcu i …
Copyright Aksenija Lovčević/Foto: Printskrin/Instagram

Aksenija Lovčević, još jedna je u nizu osoba za koju se sumnja da se lažno predstavljala kao estetski hirurg i da je nestručnim vršenjem zahvata ugrozila zdravlje više ljudi.

Aksenija, koja je u javnosti poznata kao bivša devojka kontroverznog biznismena Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, godinama se, kako se sumnja, lažno predstavlja kao estetski hirurg i članica Američke akademije za estetsku medicinu. Lovčević je osumnjičena da je bez dozvole izvodila intervencije na pacijentima u Šapcu, u salonu čiji je vlasnik njen brat A. L, kao i u privatnom smeštaju u Lukavcu u Bosni i Hercegovini, piše “Blic”.

Prema nezvaničnim saznanjima protiv nje je na teritoriji naše zemlje, ali i Bosne i Hercegovine, više oštećenih građana podnelo prijave policiji.

– Imali smo prijave protiv A. L. i postupili smo po njima. Nakon toga, Tužilaštvu smo podneli dva izveštaja o preduzetim merama i radnjama u ovom predmetu. Za sada Tužilaštvo još nije ovo kvalifikovalo kao krivično delo – rekla je za “Blic” portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Navodno, u Srbiji njeno delovanje ispituje Republička zdravstvena inspekcija.

– Slučaj je aktivan i u Inspekciji zdravlja. Već neko vreme oni ispituju njeno delovanje – kaže izvor upoznat sa slučajem.

I u krugovima estetskih hirurga čulo se za delovanje samoprozvane doktorke.

– Ime Aksenije Lovčević mi je poznato. Ona je jedan od tih nadrilekara – potvrdila je  doktorka Kristina Davidović i objasnila da su Udruženju interdisciplinarne estetike i antiejdžing medicine SEISAM, čiji je ona član, oštećeni klijenti Lovčevićeve prijavili njeno nesavesno i nestručno delovanje:

-Za Akseniju imamo više prijava. Ona je deo organizovanog nadrilekarstva i deo opšte pojave u Srbiji i regionu da nestručni ljudi nesmetano rade medicinske zahvate. Njeno delovanje jednako je delovanju onih koji su do sada optuženi, uhapšeni, osumnjičeni.

Davidovićeva je naglasila da se ne sme meriti “jačina štete” naneta pacijentu, već da se nadrilekarima mora stati na put.

– Mi moramo stati na put ovoj pojavi, pojavi nadrilekarstva. Pa i za prethodne slučajeve imamo situaciju gde se meri, ovaj manje šteti pacijentima, ovaj šteti više. A to je van pameti, svi štete pacijentima i oni su svi u istom košu. Ne treba da se meri ko je koliku štetu naneo, već da se tome stane na put – rekla je doktorka Davidović.

Prema tvrdnjama izvora upoznatog sa slučajem, Lovčevićeva se lažno predstavljala i kao članica Američke estetske akademije.

– U pomenutoj Akademiji smo proveravali njeno članstvo. Dobili smo odgovor da ona nije deo njihove organizacije i da je imaju u evidenciji kao polaznika prvog kursa u nizu koji je kod njih potrebno da se završi kako bi se došlo do diplome, a koji je ona završila preko interneta – tvrdi izvor.

U maju i junu zbog nadrilekarstva uhapšeno troje

Inače, potvrđeno da su ove godine podnete prijave protiv osam osoba koje su se bavile nadrilekarstvom.

Sava Knežević, maser iz Batajnice i njegova majka cvećarka Danijela uhapšeni su u maju zbog nadrilekarstva. Sava je osumnjičen da se lažno predstavljao kao estetski hirurg i da je svojim intervencijama osakatio na desetine ljudi.

Pročitajte još:

Oboje u pritvoru proveli tačno mesec dana, nakon čega su se našli na slobodi.

– Rešenjem sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, prema okrivljenom Savi Kneževiću i okrivljenoj Knežević Danijeli ukinut je pritvor i određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i obaveza da se okrivljeni javljaju nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana – rekao je izvor iz Suda za “Blic”.

Preti im do 10 godina zatvora jer su se lažnog predstavljanja, njega kao hirurga, a Danijele kao medicinske sestre.

U junu je na granici Srbije sa Hrvatskom privedena i Olgica Markanović, vlasnica beogradskog salona lepote, nakon što je grupa žena i muškaraca podnela tužbu protiv nje zbog nadrilekarstva tvrdeći da su unakaženi retmanima u njenom salonu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike