Višestruki lopov uhapšen u Smederevu: Za njim na snazi bilo šest poternica!

27.06.2024

16:32

0

Autor: Mi. S.

U toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv D. P. (52) bilo na snazi ukupno šest potraga koje je raspisalo više policijskih uprava

Višestruki lopov uhapšen u Smederevu: Za njim na snazi bilo šest poternica!
Ilustracija - Copyright MUP

Osumnjičenom D. P. (52), na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu zbog sumnje da je počinio tešku krađu, određen je jednomesečni pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

D. P. je, kako se sumnja, navedeno krivično delo počinio takn što je 20. juna u ranim popodnevnim časovima, pošto je ušao u dvorište oštećene, najpre nasilno otvorio ulazna vrata prvog stambenog objekta u kome je izvršio premetačinu, kojom prilikom nije uzeo ništa, a nakon toga pomoću podesnog ključa koji je prethodno poneo sa sobom otključao ulazna vrata drugog stambenog objekta u kojem je izvršio premetačinu svih prostorija, prisvojivši tom prilikom 7.000 evra.

Posle toga, on je, kako se sumnja, ušao u prodavnicu mešovite robe koja se nalazi u sklopu navedenog stambenog objekta i iz fiskalne kase i novčanika oštećene prisvojio novac u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, nakon čega jepobegao.

Tokom policijskog uviđa, pronađeni su i tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet počinioca. Daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog je utvrđeno da isti boravi na teritoriji Ugrinovca, opština Batajnica, gde je u saradnji nadležnih policijskih uprava i pronađen, a po nalogu dežurnog javnog tužioca i uhapšen.

Takođe u toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv osumnjičenog bilo na snazi ukupno šest potraga raspisanih od strane više policijskih uprava zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i da je osumnjičeni višestruki povratnik za krivična dela protiv imovine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike