Ukrao automobil, pa ga prodao preko oglasa: Kupac postao nova žrtva prevaranta

15.06.2024

00:57

0

D.I. je ubedio oštećenu da mu preda svoj automobil, kao i saobraćajnu dozvolu, pod izgovorom da će u njeno ime srediti i prodati auto

Ukrao automobil, pa ga prodao preko oglasa: Kupac postao nova žrtva prevaranta
Ilustracija - Copyright Profimedia

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva danas je u Beogradu podneo optužni predlog protiv okrivljenog D.I. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika. On je krajem aprila u Zemunu, u nameri da probavi imovinsku korist počinio krivično delo iako je bio svestan da je to što radi protivzakonito.

D.I. je ubedio oštećenu da mu preda svoj automobil, kao i saobraćajnu dozvolu, pod izgovorom da će u njeno ime srediti i prodati auto. Međutim, on joj se više nije javljao, već je auto stavio na prodaju. Nepoznatog muškarca uverio je da će mu prodati automobili preneti sva prava na njega. Muškarac mu je to platio 400 evra i tako postao druga žrtva.

Javni tužilac je predložio da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim, da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i da se prema okrivljenom produži već određeni pritvor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike