Jao, tata, šta si uradio! Ubio suprugu, nišanio ćerku i zeta, stradao u puškaranju sa policijom

15.06.2024

08:00

0

Prilikom pokušaja da uhapsi Stevana Ristovića, teško je ranjen policajac Tiosav Narandžić

Jao, tata, šta si uradio! Ubio suprugu, nišanio ćerku i zeta, stradao u puškaranju sa policijom
Copyright ATA Images

Stevan Ristović (53), taksista iz Beograda, ubio je u noći između 14. i 15. juna 2003. godine, 45 minuta posle ponoći, suprugu Milku u njihovom stanu na Ceraku. Ubrzo, ubijen je u puškaranju policijom. Prilikom pokušaja da uhapsi Ristovića, u Ulici kneza Miloša teško je ranjen policajac Tiosav Nerandžić, koji je potom bio smešten na odeljenje reanimacije u Urgentnom centru.

Ristović je ubio suprugu i pošao da likvidira ćerku Sanju i njenog muža. Smetalo mu je što se ćerka udala za muslimana. On je, kako su komšije, ostavio i oproštajno pismo u kome je poručio da su za krvavi pir krive supruga i ćerka.

Dva braka, četvoro dece i zet musliman

Porodica Ristović se doselila godinu i po ranije u stan na drugom spratu u ulici Vinogradski venac broj 22. Ristović je radio kao taksista, imao je dvoje dece iz prvog braka, dok je sa drugom ženom Milkom dobio sina Sašu i ćerku Sanju. Stanari zgrade ispričali su da su Ristovići bili dobre komšije, da su im deca bila uzorna i da nikada nije bilo problema sa njima.

- Pre šest-sedam meseci Ristovićeva ćerka Sanja udala se za mladića muslimanske veroispoveosti i živela je u Borči. Stevan je bio ljut zbog toga i nije hteo da ide na njihovo venčanje, dok su njegova supruga Milka i sin bili na svadbi. Povremeno, njih dvoje su se zbog toga svađali, jer je majka kao majka štitila svoje dete - ispričao je komšija posle zločina.

MUP
Ilustracija

Stanari Vinogradskog venca pričaju da je u noći zločina, nešto pre ponoći, ponovo izbila svađa. Dolazila je policijska patrola da smiruje supružnike.

U stanu s ocem i majkom bio je i sin Saša, tada student četvrte godine fakulteta. Policajci su posle izvesnog vremena otišli, ali se svađa između Stevana i Milke nastavila.

Zločin pred sinom

- Najpre se čula žestoka prepirka, a zatim je odjeknuo pucanj. Čulo se kako je sin jauknuo: Jao, tata, šta si uradio?! Posle toga, Ristović je s '"tetejcem" u rukama izašao iz stana i krenuo ka svom automobilu parkiranom ispred zgrade. Stanari su odmah pozvali policiju, a patrola najverovatnije nije bila daleko. Samo što je taksista izašao s parkinga, policajci su stigli pred zgradu - pričale su komšije.

Posle toga, Ristović je svojim automobilom "volvo" krenuo ka Borči, gde mu žive ćerka i zet. Nameravao je da ubije nekog od njih.

Patrola policije dala se u poteru za njim, a kod Sajma, Ristović je svojim vozilom udario u parkirani "reno" i nastavio ka Ulici kneza Miloša. Policajci su ga sustigli i zaustavili kod pivare BIP, uz glasna upozorenja da izađe iz automobila i mirno se preda. Ne obazirući se na upozorenja, Ristović je ispalio nekoliko metaka prema policajcima. Jedan od ispaljenih hitaca pogodio je Tiosava Nerandžića, policajca sa Čukarice, u glavu. Nerandžićev kolega uzvratio je i pogodio Ristovića u glavu.

Ristović je, navodi policija, prebačen u Urgentni centar, ali je preminuo odmah po prijemu.  Policajac Nerandžić zadobio je teške povrede i nalazio se u komi na odeljenju reanimacije u Urgentnom centru u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike