Novi "surčinski klan": Vukašin Šijan rođen samo tri nedelje pre sačekuše u kojoj je ubijen njegov otac!

20.07.2021

12:44 >> 16:21

0

Autor: Lj. K.

Zoranova majka rekla da je njen sin nekoliko meseci pre ubistva išamarao Marka Miloševića

Novi "surčinski klan": Vukašin Šijan rođen samo tri nedelje pre sačekuše u kojoj je ubijen njegov otac!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Facebook/Legende devedesetih/Instagram

Zoran Šijan, čiji je mlađi sin danas uhapšen zbog pucnjave u Surčinu, bio je prvi čovek “surčinaca”, nekada najbolje organizovanog kriminalnog klana u Srbiji.

Vukašin Šijan rođen je iz veze sa komšinicom Gordanom Zoricom, i to samo tri nedelje pre ubistva njegovog oca.

Pročitajte još

Bivši reprezentativac u kik-boksu Zoran Šijan ubijen je 27. novembra 1999. godine u 35. godini.

Sat i po iza ponoći Šijan se u “mercedesu” zaustavio na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića u Beogradu, čekajući da se uključi zeleno svetlo na semaforu.

Zoran Šijan i Arkan
facebook

S njegove leve strane zaustavilo se vozilo iz kojeg je ubica ka Šijanu ispalio 18 hitaca iz automatskog oružja, pogodivši ga u glavu i grudi. Preminuo je na licu mesta.

“Mercedes” je krenuo niz ulicu, prešao tramvajske šine i zaustavio se udarivši u parkirano vozilo sa druge strane ulice.

Zoran Šijan je sredinom 1996. godine u pucnjavi u hotelu “Putnik” bio lakše ranjen, a ukupno je u životu bio osuđivan zbog šest krivičnih dela.

Vukašin Šijan
Facebook

Poslednjem ispraćaju kontroverznog Surčinca prisustvovalo je nekoliko hiljada prijatelja, članova porodice i meštana Surčina.

Šijanova majka je pre nekoliko godina u izjavi za jedan tabloid rekla:

– Mog sina je ubio neko mnogo moćan, a verovatno je u njegovo ubistvo umešana i bivša Služba državne bezbednosti. Ne mogu da uprem prstom ni u koga, ali znam samo da se dva-tri meseca pre smrti posvađao s Markom Miloševićem i da ga je tada ošamario.

Mirko Šijan sa devojkom Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Goca Božinovska je 1989. godine upoznala kik-boksera i vođu “surčinskog klan” Zorana Šijana i potom sa njim dobila Zoranu i Mirka Šijana, koji je u javnosti prepoznat kao problematičan.

Božinovska i Šijan sreli su se na plaži u Herceg Novom, a ona je jednom prilikom ispričala da su posle tog susreta izašli na večeru, a ljubav se desila “odmah”.

Pročitajte još

Folk zvezda je u jednom intervjuu priznala da se među njima desila “nenormalna ljubav”, praćena velikom ljubomorom, a na kraju i patnjom.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike