Bokser ranjen u Kaluđerici: Napadač pucao sa skutera i pobegao!

13.06.2024

13:13

0

"Samo smo čuli tri pucnja", kažu komšije iz Kaluđerice

Bokser ranjen u Kaluđerici: Napadač pucao sa skutera i pobegao!
Dalibor Filić - Copyright Printscreen/Facebook

U beogradskom naselju Kaluđerica sinoć je, kakose saznaje, upucan vlasnik beogradskog bokserskog kluba Dalibor Filić (40). Filić je pogođen jednim metkom u ruku i njegovo stanje je stabilno, a uranio ga je napadač na skuteru, koji je posle ispaljenih hitaca pobegao i za njim se intezivno traga.

- Znam da je Dalibor otišao da pokupi decu ovde na ćošku kod prodavnice i prošao je neko na skuteru i zapucao na njega. Dalibor je došao kolima, neko kaže da je ranjen dok je bio u vozilu, a neko sad kaže da je pogođen kad je izašao iz kola. Samo smo čuli tri pucnja, ali ja nisam video šta se desilo - kaže jedan komšija i dodaje:

- Njegova porodica je tu iz komšiluka,tu žive i drže boks klub. On čovek ima troje dece. Ja živim ovde više od 10 godina i ne znam ni za kakav problem sa njima. Korektni su prema nama.

Kako se nezvanično saznaje, ranjeni je ranije bio problematičan, ali u poslednje vreme nije bilo saznanja o nevoljama, te je motiv ranjavanja i dalje nepoznat.

- Filić se već dugo bavi boks klubom i porodicom, pa već dugo nema saznanja o njegovim kriminalnim aktivnostima. Motiv je nepoznat i sve mogućnosti se ispituju, kao i to da li je u pitanju opomena ili je neko pucao da ga ubije - kaže izvor Kurira.

Na mestu pucnjave su i danas bili inpektori, ali i porodica i prijatelji napadnutog Filića.

- Mesto gde je upucan je pokriveno nadzornim kamerama, a proverava se koja kamera je zapravo snimila događaj, te će svi snimci biti preuzeti - kaže izvor i dodaje:

Uspeh na Vidovdanskom turiniru u Kruševcu

Bokserski klub Dalibora Filića učestvovao je na Vidovdanskom turniru u Kruševcu i ostvario fantastične rezultate. Ispred svih bio je Strahinja Filić, kadet koji važi za jednu od najvećih nada srpskog boksa, a u Kruševcu se okitio zlatnom medaljom pošto je počistio konkurenciju. 

Vlasnik kluba Dalibor Filić se zahvalio Savezu za neizmernu pomoć u popularizaciji boksa.

- Zahvalio bih se predsedniku Bokserskog saveza Srbije što je kao feniks podigao boks iz pepela - rekao je Dalibor Filić.

- Taj deo Smederevskog puta je pokriven kamerama, kao i deo ispred prodavnice i preko puta iste, a proverava se i da li imaju kamere na putu kojim je napadač pobegao. Naime, sumnja se da je motociklista posle ispaljenih hitaca skrenuo u sporednu ulicu i odvezao se u nepoznatnom pravcu.

Policija intenzivno radi na hapšenju napadača čiji je identitet i dalje nepoznat, a pokrenuta je akcija “Vihor”.

Filić, inače, u svom bokserskom klubu trenira sve uzraste i priprema za takmičenja, a klub se nalazi samo nekoliko stotina metara od mesta gde je ranjen.

Među članovima ovog kluba nalaze se i mladi reprezentativci svih uzrasta, kadeti, juniori i seniori koji su osvajali nagrade na prvenstvima širom Evrope.

- Dalibor Filić je bokserski trener koji intenzivno radi sa polaznicima, dok je njegov otac predsednik kluba, a najstariji sin jedan od takmičara - kaže izvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike