Policija "upala" u teretanu i legitimisala Predraga! Zbog onoga što je krio u ormariću podignuta je optužnica

10.06.2024

11:46

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor

Policija "upala" u teretanu i legitimisala Predraga! Zbog onoga što je krio u ormariću podignuta je optužnica
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Predraga K. (30) zbog sumnje da je u maju ove godine neovlašćeno, bez odobrenja nadležnog organa, nosio poluautomatski pištolj marke “Walther PPQ”, uklonjenog fabričkog broja, sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka.

Pomenuti pištolj i metke policijski službenici PS Voždovac pronašli su nakon što su u jednoj teretani legitimisali okrivljenog i prilikom pregleda kod njega pronašli tag koji otključava vrata svlačionice i ključ koji otključava ormarić koji je koristio Predrag K., saopšteno je iz tog tužilaštva.

U tom ormariću policijski službenici pronašli su navedeni pištolj sa pripadajućim mecima, što je sve, uz potvrdu, oduzeto od okrivljenog.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Predragu K. se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike