Zločin i kazna: Koliko godina robije čeka ubicu koji je radnicu pumpe ubio zbog 10.000 dinara

21.07.2021

06:00 >> 08:38

0

Autor: j.jovanovic

Kristina Kaplanović je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara Urgentnog centra za njen život

Zločin i kazna: Koliko godina robije čeka ubicu koji je radnicu pumpe ubio zbog 10.000 dinara
Copyright Facebook

U Višem sudu u Beogradu sutra će biti objavljena presuda povodom ubistva studentkinje Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu.

Naime, krajem maja 2017, ubijena je dvadesetogodišnja studentkinja, koja je u trenutku pljačke u kasi pumpe imala 10.000 dinara.

Srebrić se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, i nalazi se u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine. On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Pročitajte još:

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je objasnio da je ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Prema njegovim rečima, zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se poziva na snimak sigurnosnih kamera s pumpe, na kojem se ne vidi trenutak ubistva. Na njemu nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Ubistvo na pumpi, Kristina Kaplanović,Printscreen/Facebook/Kristina Kaplanović

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 i 22.35, kada se zločin dogodio.

Inače, Kristina je u Beograd došla iz Vilova kod tetke i učila za prijemni ispit za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine, sa dvojicom kolega radila je na pumpi.

Ubica je u jednom trenutku izašao iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i njene kolege koje su bile na pauzi i stajale ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u ramena i da vitla pištoljem, koji je iznenada opalio.

Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, a u kasi se nalazilo svega 10.000 dinara.

Pročitajte još:

Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara Urgentnog centra za njen život.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike