"Završi se i osmi razred, koga danas iz detinjstva ispratiti?": Potresna poruka majke Eme ubijene u "Ribnikaru" (FOTO)

01.06.2024

10:20

0

Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti, napisala je Nina Kobiljski

"Završi se i osmi razred, koga danas iz detinjstva ispratiti?": Potresna poruka majke Eme ubijene u "Ribnikaru" (FOTO)
Nina Kobiljski - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Maturske šetnje osnovnih škola sa Vračara pod nazivom "Defile malih maturanata" bile su povod da se oglasi Nina Kobiljski, majka ubijene Eme, jedne od žrtava dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar".

- Završi se i 8. razred... Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati? Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti... Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan - stoji u objavi Emine majke.

 

 

Šetnja maturanata osnovnih škola sa Vračara pod nazivom "Defile malih maturanata" održana je juče od 11 časova, a tom prilikom učenici su odali počast drugarima koji su stradali u "Ribnikaru". Šetnja je počela na Trgu kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta, a potom su obučeni u majice u boji svoje škole, šetnju nastavili Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom ulicom.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Osmaci vračarskih škola su tokom jučerašnje šetnje u pratnji direktora i svojih nastavnika odali počast i stradalim učenicima polaganjem cveća ispred škole.

Kosta K, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro vršnjaka i čuvara škole. U krvavom piru ubijeni su Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak ubica Kosta K.  se od strašnog zločina koji je počinio na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji žrtava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike