Tužilac pokrenuo istragu o ranjavanju devojčice: Hitan nalog za pretragu Kalemegdana

29.05.2024

13:47

0

Autor: 24sedam

Devojčicu (15) čeka operacija, a traže se svedoci i pregledaju video-snimci

Tužilac pokrenuo istragu o ranjavanju devojčice: Hitan nalog za pretragu Kalemegdana
Vreme u Srbiji - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Devojčicu (15) ranjena jutros oko osam sati iz vazdušne puške na Kalemegdanu čeka operacija butine.

Devojčica je prevezena u bolnicu u Tiršovoj, gde čeka na operaciju jer je zadobila prostrelnu ulaznu ranu u predelu butine. Nakon što zrno metka bude izvađeno, biće poslato na veštačenje - navedeno je iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Drugi napad

Ovo je drugi put u roku od nekoliko dana da je dete na ovaj način ugroženo. Pre četiri dana je u Sarajevskoj ulici desetogodišnji dečak upucan u butinu iz vazdušne puške.

Istovremeno, dežurni tužilac je naložio da se obavi uviđaj i utvrdi identitet N. N. osobe koja je pucala. Naloženo je i pregledanje snimaka video-nadzora, otkrivanje svedoka i preduzimanje svih drugih potrebnih radnji.

Devojčica je upucana iz vazdušne puške u blizini Kalemegdana, i to na putu u školu. U prvom trenutku pomislila je da ju je u nogu udarila loptica. Ali nekoliko sekundi kasnije primetila je krv.

- Pucanje iz vazdušne puške ka Kalemegdanu traje već mesecima i bilo je samo pitanje dana kada će neko biti povređen -  kaže sagovornik 24sedam.

Dodaje i da su građani više puta zvali policiju, a pretpostavka je da su mesecima mete psi, kako vlasnički, tako i lutalice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike