"On će iz zatvora izaći, a moja ćerka iz groba nikada": Otac ubijene Kristine progovorio!

22.07.2021

10:52 >> 13:29

0

Autor: j.jovanovic

Srebrić je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu

"On će iz zatvora izaći, a moja ćerka iz groba nikada": Otac ubijene Kristine progovorio!
Copyright Kristina Kaplanović Facebook

Milošu Srebriću, optuženom za teško ubistvo Кristine Кaplanović (20) na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, presuda će biti izrečena danas u 14.30. u Višem sudu u Beogradu.

Naime, pomerena je za popodne, budući da je sudsko veće Višeg suda jutros ponovo otvorilo glavni pretres kako bi kao dokaze izvelo dve presude za krivična dela razbojništvo u grupi i posedovanje kokaina ,za koje je Srebrić ranije osuđen na četiri godine zatvora.

Pročitajte još:

Među prisutnima, danas u sudnici Višeg suda nije bio otac ubijene Kristine, Stanislav Kaplanović, koji je, u razgovoru za 24sedam, kazao da nije došao jer sve to ne može psihički da izdrži.

– Ne mogu više to psihički da podnesem, zato nisam ni došao. Teško mi je. Sve ovo traje već četiri godine, i verujte mi da je to mnogo. Ja se nekako i držim, za razliku od moje supruge, koja to veoma teško podnosi – kaže Stanislav.

Ubistvo na pumpi, Kristina Kaplanović,Printscreen/Facebook/Kristina Kaplanović

Navodi da ga je, nakon ove tragedije, zadesila nova.

– Oba roditelja su mi umrla, jer nisu mogli da podnesu to što Kristine više nema. On će iz zatvora izaći, a ona iz groba neće nikada. Uništio mi je porodicu. Osećam se kao da sam ja u zatvoru, a ne on, jer mi je uništena porodica. Nadam se da će dobiti minimum 30 godina zatvora – zaključuje Stanislav za 24sedam.

Podsetimo, Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine i od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju. Kako je rekao, zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Ubica Miloš Srebrić/Žrtva Kristina Kaplanović/
Facebook

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se poziva na snimak sigurnosnih kamera s pumpe, na kojem se ne vidi trenutak ubistva. Na njemu nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 i 22.35, kada se zločin dogodio.

Inače, Srebrić se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Pročitajte još:

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike