Za njega je samo ludnica: Ubica supruge iz Surčina mora na lečenje

25.05.2024

13:15

0

Surčinac T. H. nije bio sposoban ni da prisustvuje suđenju

Za njega je samo ludnica: Ubica supruge iz Surčina mora na lečenje
Copyright Printscreen/Facebook/T.H.

Za Surčinca T. H. (33), optuženog da je ubio nevenčanu suprugu S. K. (30), Više tužilaštvo u Zrenjaninu posle završene istrage zatražilo je da ide na obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

- Surčinac pred tužiocem nije izneo odbranu jer je veštačenjem utvrđeno da je u vreme zločina bio neuračunljiv i da nije sposoban da učestvuje u postupku zbog teškog duševnog oboljenja - pojašnjava za "Dnevnik" tužilac Zoran Đuran.

Optuženi je uhapšen 27. februara u Bačkom Gradištu nakon što je u dvorištu kuće u Ulici Lasla Antala broj 16 ubio suprugu. Ujaci pokojne S. K. objašnjavaju da je stravičnom zločinu prethodila svađa supružnika, koji su vanbračno živeli 15 godina i imaju četvoro maloletne dece.

Kako kažu, S. K. je sa najmlađim detetom petnaestak dana pre zločina došla iz Surčina u Bačko Gradište, odakle je rodom, a T. H. je došao 27. februara. Ubrzo nakon njegovog dolaska sukobili su se zbog novca jer je želela da obnovi kuću nakon majčine smrti, a on joj je to zamerao.

- Nije bio za to da ulaže u tu kuću. Tražio joj je novac koji je imala, ali je odbila da mu da. Posvađali su se u dvorištu i on je u jednom momentu izvadio nož i jednom je ubo u grudi. Ranjena dozivala je pomoć, pa je istrčala njena sestra, a potom su došli i ostali rođaci iz kuće. Ali, ženi nije bilo spasa. Ubrzo je preminula, a muž je pobegao. Uskoro je uhapšen - ispričao je dan nakon porodične tragedije jedan od žrtvinih ujaka.

Rođaci kažu da je T. H. bio pod uticajem alkohola i narkotika i dodaju da se zbog droge često svađao sa S. K.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike