Blažiću sude u Specijalnom sudu: Evo šta će biti sa procesom protiv masovnog ubice

23.05.2024

11:54

0

Zastupnik porodica ubijenih smatra da će se suđenje preseliti u Specijalni sud

Blažiću sude u Specijalnom sudu: Evo šta će biti sa procesom protiv masovnog ubice
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Suđenje Urošu Blažiću, najverovatnije, biće premešteno u Specijalni sud jer tamo postoje uslovi za održavanje procesa, koje je danas prekinuto zbog niza incidenata.

24sedam/Katarina Mihajlović
Roditelji nasrnuli na masovnog ubicu

 

- Bilo je vrlo emotivno i eksplozivno. Pripremno ročište je odložio predsednik veća Višeg suda u Smederevu. Ovo je od masakra bio i prvi susret roditelja sa ubicom njihove dece - rekao je advokat Stefan Stefanović, punomoćnik tri porodice ubijenih.

 

 

Zastupnik objašnjava da je Blažić u sudnici proveo maksimum 10 sekundi kada su usledile burne reakcije roditelja iz publike. 

- To je bila opravdana reakcija bola roditelja - podvukao je advokat.

Optuženi Uroš Blažić morao je da bude danas evakuisan iz sudnice, nakon što su roditelji ubijene dece skočili sa namerom da se fizički obračunaju.Kako javlja naš reporter sa lica mesta, obezbeđenje je u jednom trenutku moralo da zgrabi oca Dalibora Todorovića, koji je krenuo ka masovnom ubici.

Zorana Panić, majka Milana i Kristine koji su tragično lišeni života u noći 4. maja u krvavom pohodu Uroša Blažića u selima Malo Orašje i Dubona, danas je ispred zgrade Višeg suda u Smederevu rekla da su svi roditelji skočili na zločinca čim je kročio u sudnicu. 

 

 

- Rasturali smo sve, neću da gledam to g*vno. Preturali smo klupe, sve! Ovo nije suđenje, ovo je mučenje. Sudi se nama ne njemu. Za njega je prihvatljiva samo doživotna robija - rekla je Zorana Panić.

 

 

U krvavom piru Uroš Blažić je 4. maja 2023. ubio devet osoba, dok je više od njih 10 ranio. Ubijeni su Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25), dok je više njih teško ranjeno.

Boinus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike