Počinje suđenje Urošu Blažiću: Porodice žrtava u crnini, svi nose jedan detalj (FOTO/VIDEO)

23.05.2024

09:37

0

Ispred suda stigle porodice Nemanje Stefanovića (21) i Nikole Milića (14)

Počinje suđenje Urošu Blažiću: Porodice žrtava u crnini, svi nose jedan detalj (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ispred Višeg suda u Smederevu gde bi danas trebalo da počne pripremno ročište Urošu Blažiću okuljaju se porodice njegovih žrtava iz Dubone i Orašja, javljaju reporteri portala 24sedam. Prvo su došle porodice Nemanje Stefanovića (21) i Nikole Milića (14), a zatim i ostli. Svi su u crnini, a nose majice sa likovima ubijenih u Malom Orašju.

 

 

Za danas u 10 je zakazano suđenje masovnom ubici, optuženom da je 4. maja prošle godine ubio devet osoba, dok je više od njih 10 ranio.

Jutros je u Smederevu opsadno stanje, veliki broj policajaca je raspoređen na više lokacija u gradu, pa službenika MUP ima gotovo na svakom ćošku.

Blažiću za ovaj stravičan zločin preti kazna zatvora ali može biti osuđen maksimalno samo na 20 godina, imajući u vidu da je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao 20 godina, tačnije bio je mlađi punoletnik. Porodice stradalih i ranjenih su zbog toga ogorčene.

U krvavom piru Blažića ubijeni su Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25), dok je više njih teško ranjeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike