Odbio da radi za mafiju: Ovo je policajac koga je Velja Nevolja “ometlao” uz pomoć vrha srpske policije!

26.07.2021

18:00 >> 22:30

0

Autor: Lj. Keković

Inspektor Dejan Jović došao u direktan sukob sa ljudima iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, posle ubistva kuma Luke Bojovića

Odbio da radi za mafiju: Ovo je policajac koga je Velja Nevolja “ometlao” uz pomoć vrha srpske policije!
Copyright 24sedam/Facebook/Printscreen/YouTube

Dejan Jović, inspektor beogradske policije za krvne delikte, uhapsio je Veljka Belivuka posle ubistva na šinama 2017. godine i odbio da obavi pretres jednog stana bez naloga, a to je bilo dovoljno da ga organizovana kriminalna hobotnica, sastavljena od vođa kavačkog klana i pojedinaca iz vrha srpske policije, provuku kroz medijsko i pravosudno blato lažnim optužbama da je trgovao uticajem.

Mural sa likom inspektora Dejana Jovića Printscreen/YouTube

Na žalost, nije dočekao pravosužnu oslobađajuću presudu Apelacionog suda, niti sadašnju najavu obračuna sa organizovanim kriminalom, jer je prošle godine preminuo od posledica korona virusa.

Pročitajte još

U javnosti je obelodanjen snimak ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, koje se dogodilo na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, u centru Beograda, 30. januara 2017. godine.

Zbog učešća u ubistvu Miloševića bili su uhapšeni vođe grozomornog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su potom volšebno pušteni zbog navodne kontaminacije DNK.

U njihovom hapšenju učestvovao je policajac Dejan Jović, hrabar policajac, koji je posle toga prolazio pakao i zbog toga je morao da bude „ometlan“ iz policije – potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisji “Intervju”, i dodao da je tužilac tada pravilno radio svoj posao i tražio Belivukov telefon radi veštačenja, ali ga nije dobio jer je Belivuka, kako kaže, štitio visoki funkcioner MUP.

Radeći časno svoj posao, inspektor Dejan Jović, posle ubistva Dejana Miloradovića 2018. godine, inače kuma Luke Bojovića, koji je blizak “škaljarskom klanu”, odbio je da bez sudskog naloga uradi pretres stana ubijenog, što ga je dovelo u direktan sukob sa ljudima iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Nebojša Stefanović ATAImages/Antonio Ahel

Mere praćenja i prisluškivanja inspektora odobrene su pod neuobičajenim okolnostima, više meseci je bio praćen i prisluškivan, a kasnije i pred sudom lažno otpužen.

Kolege pokojnog Jovića kažu da je on pokušao da objasni ljudima iz vrha MUP da je praksa da se pretres obavlja u kući osumnjičenog, a ne ubijenog, pogotovo ne u momentu kada rodbina i poznanici dolaze da izjave saučešće.

Na mere tajnog praćenja i prisluškivanja stavljen je zbog lažne informacije da je imao kontakte sa ljudima iz kriminogenih struktura.

Veljko Belivuk napušta palatu pravde posle oslobađajuće presude za ubistvo na šinama /Printscreen/Youtube

Advokat Veljko Delibašić, koji je branio inspektora Jovića izjavio je da je formalno-pravno, stavljanje mera tajnog nadzora izvršeno u skladu sa zakonom, ali na osnovu lažne, početne informacije.

Inače, Jović je o sastancima sa osobama iz sveta kriminala, koje su snimili oni koji su ga pratili, obaveštavao svoje nadređene i o tome pisao izveštaje.

Unutrašnja kontrola MUP-a nije otkrila nijedan sporan kontakt Jovića s kriminalcima, ali su čuli njegov razgovor kada je kolegu policajca sa Zvezdare zamolio da postupa u skladu sa zakonom tokom saslušanja pekara iz njegovog komšiluka, optuženog za nasilje u porodici.

Pročitajte još

I to je bio povod da ga uhapse i optuže za trgovinu uticajem. Mesec dana je proveo iza rešetaka, a tabloidi su danima Dejana Jovića,  nagrađivanog i na zadatku ranjavanog policajca, predstavljali kao saradnika škaljarskog klana.

Podsetimo, inspektor Jović pravosnažno je oslobođen optužbi u maju 2020. godine.

Mesec i po dana kasnije umro je od korone u 48. godini.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike