Radnika udarila struja u Pančevu! Ušao u strujno kolo iznad pruge

22.04.2024

10:35

0

Nesreća se dogodila u 7.55 sati na petom koloseku, dok je radnik obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici

Radnika udarila struja u Pančevu! Ušao u strujno kolo iznad pruge
vagon voz strujni udar - Copyright Pixabay

 Radnik firme koja obavlja poslove obezbeđenja, teže je povređen jutros od strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge u železničkoj stanici Pančevo Glavna, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Nesreća se dogodila u 7.55 sati na petom koloseku, dok je radnik obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici.

Do nesreće je došlo kada je ovaj radnik prilikom obavljanja svojih poslova ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i tom prilikom doživeo strujni udar. Odmah je obaveštena Hitna pomoć.

U saopštenju se podseća da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25.000 volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova. Iz Infrastrukture železnice Srbije objašnjavaju da u takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava.

To preduzeće još jednom upozorava i apeluje da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike