Osumnjičeni za ubistvo male Danke stigli u tužilaštvo!

17.04.2024 | 08:24

Juče je u tužilaštvu bila i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči

Copyright Facebook Instagram printscreen Društvene mreže

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru jutros su stigli osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Juče je u tužilaštvu bila i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči.

Dužnost svedočenja nema osoba sa kojom okrivljeni živi u braku, vanbračnoj ili drugoj trajnoj zajednici, srodnik okrivljenog po krvi u pravoj liniji, u pobočnoj liniji do trećeg stepena zaključno, srodnik po tazbini do drugog stepena zaključno, i usvojenik i usvojitelj okrivljenog. Sud je dužan da ova lica, pre ispitivanja ili čim sazna za odnos prema okrivljenom, upozori da ne moraju da svedoče, i upozorenje i odgovor se unose u zapisnik - navodi zakonodavac.

Inače, ova žena iz Zlota u javnosti sina Dejana, koji je priznao zločin, sve vreme pravda odnosno ne veruje da je upravo on taj krvnik. 

Dejan Dragijević (50) i Janković, radnici borskog "Vodovoda", osumnjičeni su da su 26. marta u Banjskom Polju kolima udarili Danku Ilić (2). Oni su priznali zločin, a kasnije su uhapšeni i Radoslav i Dalibor (40), otac i mlađi brat glavnoosumnjičenog Dragijevića. Mlađi brat, međutim, preminuo u pritvoru od srčanog udara.

Za telom devojčice policija neprekidno traga već 12 dana,a dvojica osumnjičenih bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam