Svetlana zaključala kobni 28. mart o Danki

16.04.2024

20:45

1

Autor: 24sedam

Svetlana Dragijević zakopala poslednju nadu

Svetlana zaključala kobni 28. mart o Danki
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook

Svetlana Dragijević iz Zlota, majka osumnjičenog ubice Danke ilić - Dejana (50) i supruga Radoslava (73) pomagača u prebacivanju tela devojčice, bila bi izuzetan svedok o dešavanji posle ubistva devojčice iz Bora.

Ona je, sigurno, znala šta se dešava u kući 26. marta kada joj je stariji sin došao posle ubistva u Banjskom Polju, ali i šta je bilo dva dana kasnije kad su njeni ukućani prebacili telo devojčice sa divlje deponije, na zasad i dalje nepoznatu lokaciju.

Majka/supruga se pozvala na zakon i danas, pred sudijom i tužiocem, odbila da objasni šta se dešavalo tokom ova dva kritična dana. 

Instagram printscreen
Dejan Dragijević

- Dužnost svedočenja nema osoba sa kojom okrivljeni živi u braku, vanbračnoj ili drugoj trajnoj zajednici, srodnik okrivljenog po krvi u pravoj liniji, u pobočnoj liniji do trećeg stepena zaključno, srodnik po tazbini do drugog stepena zaključno, i usvojenik i usvojitelj okrivljenog. Sud je dužan da ova lica, pre ispitivanja ili čim sazna za odnos prema okrivljenom, upozori da ne moraju da svedoče, i upozorenje i odgovor se unose u zapisnik - navodi zakonodavac.

Zato je Svetlana široko i prihvatila mogućnost da ne priča. I svakako, njeno svedočenje ne bi doprinelo istrazi, niti otkrivanju tragova koji bi pomogli u pronalaženju tela devojčice. Ova žena iz Zlota od samog starta u javnosti sin Dejana, koji je priznao zločin, sve vreme pravda odnosno ne veruje da je upravo on taj krvnik. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Dejan Dragijević preminuo u policijskom pritvoru

Srbija je zapamtila njenu prvu izjavu, datu u društvu muža Radoslava koji još nije bio uhapšen kao pomagač u premeštanju tela.

- Moj sin se nije istuširao, odvela ga je policija u radnom odelu. A gde će da se obrije? - besramno se pitala Svetlana dok je brinula o sinu koji je navršio 50 godina života.

Trenutno u istrazi pred Višim tužilaštvom u Zaječaru biće saslušano nekoliko svedoka. Danas je saslušano njih dvoje, dok su za sutra u tužilaštvo pozvani prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića (50).

 

 

Dejan Dragijević (50) i Janković, radnici borskog "Vodovoda", osumnjičeni su da su 26. marta u Banjskom Polju kolima udarili Danku Ilić (2). Oni su priznali zločin, a kasnije su uhapšeni i Radoslav i Dalibor (40), otac i mlađi brat glavnoosumnjičenog Dragijevića. Mlađi brat, međutim, preminuo u pritvoru od srčanog udara.

Za telom devojčice policija neprekidno traga već 12 dana. Uskoro, dvojica osumnjičenih bi trebalo da budu poslata na psihijatrijsko veštačenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike