Ubistvo u seoskoj kafani: Snežana sprečavala tuču gostiju, usmrtio je metak bivše ljubavi!

16.04.2024

08:03

0

Za ubistvo Snežane Petkanović (59) na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina osuđen je Petar Burka (60)

Ubistvo u seoskoj kafani: Snežana sprečavala tuču gostiju, usmrtio je metak bivše ljubavi!
Ilustracija - Copyright Profimedia Facebook ATAImages/M.M.

Snežanu Petkanović (59), hicima iz pištolja, ubio je Petar Burka (60) u lokalnoj kafani u Loku kod Titela, gde je radila kao konobarica. Burka je kasnije osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za tri krivična dela počinjena te večeri u svom rodnom mestu.

U seoskoj kafani, tog 15. aprila 2022. godine, oko 21.30 časova, Burku je jedan od prisutnih gostiju pokušao da izgura iz lokala u baštu, jer je narušavao javni red i mir. On se tome opirao i sve vreme se držao za vrata ragastova.

Obojica su zatim pala na pod bašte, gde su nastavili da se rvu i razmenjuju udarce. Posle toga Novica Štrbački je podigao Burku i odgurnuo ga na obližnju klupu, a onda je Burka iz džepa izvadio pištolj, za koji nije imao dozvolu.

U momentu kad je ugledao oružje, Štrbački je krenuo prema njemu da ga spreči da ga upotrebi, udarivši ga iznad zgloba, ali je Burka repetirao oružje i povukao obarač. Metak je pogodio Snežanu, koja je stajala kod vrata i iskrvarila do smrti.

Kako su utvrdili veštaci tokom suđenja, okrivljeni Birka je bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno, a izmereno mu je 2,09 promila alkohola u organizmu.

Fejsbuk/Društvene mreže
Snežana Petkanović

Petru Burki je prethodno za pokušaj ubistva sugrađanina Novice Štrbačkog izrečena kazna od tri godine, za nehatno ubistvo Snežane Petković, ugostiteljske radnice u lokalnoj kafani, četiri godine i za nelegalno posedovanje oružja dvogodišnja zatvorska kazna.

- Više javno tužilaštvo dokazalo da je Burka počinio pomenuta krivična dela. Prilikom odlučivanja o kazni, u obzir je uzeta činjenica da je Burka neosuđivan, kao i njegovo držanje pred sudom - naveo je u obrazloženju presude sudija Vidoje Mitrić.

U kafani je, kako su ispričali očevici posle zločina, bilo gostiju, a osumnjičeni Petar je sa svima ulazio u sukob i bio je pod dejstvom alkohola. Sve goste je provocirao. U jednom trenutku, sa jednim gostom je ušao i u fizički obračun. Izašli su ispred kafane i tamo nastavili da se tuku.

Kada je izbila tuča između Burke i tog gosta, Snežana je izašla i povukla gosta da se vrati u lokal, što je on i učinio. Petar je izvadio pištolj, a Štrbački je to video i pokušao da mu ga oduzme. Oružje je opalilo i metak je pogodio Snežanu, koja čak nije bila ni blizu njih.

Konobarica je pogođena u levu stranu grudi i na licu mesta je preminula. Ona je nekada bila u vezi sa Burkom, ali su na miran način prekinuli.

Posle ubistva, Burka je bacio pištolj i pobegao iz kafane. Policija ga je pronašla na ulici, na autobuskim stajalištu i uhapsila. Pretresom stana osumnjičenog pronašli su manju količinu municije, 25 metaka.

Ubijena Snežana je majka dve ćerke i sina, a ima i unuku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike