Bračnom paru u Jajincima zapalili automobile i pretili bombom: Potvđena presuda Drugog osnovnog suda

05.04.2024

16:28

0

Autor: Mi. S.

Supružnicima su zapaljeni "audi Q5" i BMW X3, a požar je zahvatio i deo kuće

Bračnom paru u Jajincima zapalili automobile i pretili bombom: Potvđena presuda Drugog osnovnog suda
Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Drugog osnovnog suda kojom je Goran Stakić osuđen na godinu i po dana zatvora, a Radan Petrović i Željko Stakić na po godinu i dva meseca zatvora zbog toga što su zapalili dva automobila bračnom paru u naselju Jajinci.

Petrović je osuđen zbog toga što je 22. novembra 2018. požarom izazvao opasnost za više ljudi i napravio veliku štetu. Od njega je to prethodno tražio Goran Stakić, kako bi mu otpisao dug od 600 evra.

Objasnio mu je na koju adresu treba da ode i da su u pitanju dva automobila koja mora da zapali u dvorištu u Jajincima. Dan pre, Petrović je otišao do benzinske pumpte na kojoj je kupio četiri litre benzina i sipao ih u plastičnu flašu.

Nakon toga, kako se navodi u presudi, automobilom se odvezao do Jajinaca i sledeći dan upao u dvorište porodične kuće Slađane i Ivana Komatine. Polio je benzinom prednje vetrobransko staklo Slađaninog "audija Q5", zapalio novine i bacio ih na staklo, a potom izvazvao požar i na BMW X3 u vlasništvu njenog supruga.

Vatra je, osim dva automobila koja su potpuno izgorela, zahvatila i fasadu kuće bračnog para, drvene grede i crep i to dok su supružnici bili u kući sa troje maloletne dece. Ukupna šteta, koju su Komatine pretrpele, veća je od šest i po miliona dinara.

Željko Stakić, kako se navodi u istoj presudi, osuđen je zbog toga što je u martu 2019. pozvao Slađanu Komatinu i rekao joj da mu duguje pare i da će je zvati sutra kako bi joj rekao gde treba da dođe.

Rekao joj je: 'Bude li mi se nešto desilo, prećiće ti na drugi nivo!' i 'Sledeći put bomba ide na kuću', aludirajući na 12. mart kada je u dvorištu njene porodične kuće bačena bomba, nakon čega ju je 21. marta ponovo pozvao, i to dok se ona nalazila u policiji, gde je prethodno prijavila pretnje. Pitao je tada da li može da mu nabavi novac do 10 sati i da mu ga sama donese na pumpu, govoreći joj: 'Niti ću ja videti tebe, niti ćeš ti videti mene!' Posle par minuta rekao joj je da uzme što više može novca i to evrima. Tražio je i da se zakune u decu da će doći sama, uz obećanje da neće više imati problema ako mu donese novac, u suprotnom "stvari će se nastaviti".

U prostorijama PU za grad Beograd obeležene su novčanice, ukupno 1.200 evra, koje su stavljene u kovertu i koje je Slađana odnela na pumpu, pod pratnjom policije:

Željko Stakić je pozvao na telefon i rekao da izađe iz automobila, kako se navodi u presudi, što je ona i učinila. Govorio joj je da to nije ona, ali ga je ubedila da jeste, i onda je upitao gde je novac i tražio da kovertu stavi u kesu. Kada je na pitanje koliko je novca donela, odgovorila 1.200 evra, počeo je da viče i da joj preti. Prekinuo je vezu i opet pozvao oštećenu i pitao je za koliko može da spremi 50.000 evra. Kada je Slađana rekla da može za tri dana, okrivljeni je insistirao da ih sremi za tri sata i da ga nazove za tri minuta, te je u sledećem telefonskom razgovoru kazao da će ipak 'da je proba' za tih 1.200 evra, a da će ostatak dati za tri sata, te da tih 1.200 evra baci kod znaka "Nis" na autoputu. Oštećena je to i učinila, nakon čega je Stakić prišao mestu gde se nalazi novac i uzeo ga. Tada je i uhapšen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike