Firma gde osumnjičeni rade - zatvorena, u Dankinom komšiluku muk! Šta smo danas zatekli u Boru (FOTO/VIDEO)

04.04.2024 | 17:17

Autor: I. P.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare da su osumnjičeni do detalja opisali zločin

Copyright 24sedam

Potraga za devojčicom Dankom Ilić je tragično završena. Zločin je potresao celu Srbiju!

U JKP "Vodovod" Bor sem čuvara gotovo da nema nikoga i kapije preduzeća su zatvorene. Ovu scenu je danas zatekao naš reporter ispred firme u kojoj su radili optuženi za ubistvo malene Danke Ilić (2), S.J. I D.D.

- U JKP "Vodovod" Bor sem čuvara gotovo da nema nikoga. Nisu raspoloženi za komentare, i nakon posete naše ekipe zatvorene su kapije preduzeća. U i oko zgrade u kojoj je živela devojčica sa porodicom nema ljudi. Retki koji prođu ovuda samo obore glavu i nista ne govore - rekao je naš reporter.

24sedam
 
24sedam
 
24sedam
 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare da su osumnjičeni do detalja opisali zločin, ali i da telo dvogodišnje devojčice još nije pronađeno. Kako je naveo, imaju saznanja da se jedan od osumnjičenih vratio 28. marta na deponiju na kojoj su ostavili telo devojčice i da ga je prebacio na drugu lokaciju.

Gašić: Istraga išla u tri pravca

Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je saučešće porodici preminule devojčice i zahvalio pripadnicima policije.

Istakao je da su kompletan teren pretraživale sve moguće službe više puta.

"Svaku kuću u Banjskom polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali", rekao je Gašić.

Istraga je, kaže, išla u tri pravca.

Tanjug/Marko Đoković
 

"Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dete neko, kao što je to bilo na kraju, udareno kolima, i treća mogućnost da je dete živo. Više puta smo pričali sa majkom. Da li nam je bilo čudno što je posle tri godine došla u dvorište u kom je bilo dosta stakla i gvožđa, pa jeste. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage", rekao je ministar Gašić.

Ukazao je da je više od 40 pripadnika UKP-a bilo na terenu danima, a da su ljudi iz tehnike i poligrafisti spavali po dva sata da bi ispunili sve što se od njih traži.

"Radi se o 46.000 logova, takozvanih telefonskih brojeva. Toliko je bilo promena na baznim stanicama, uvezati, pregledati, da vidimo da li je neko majku pratio u tim trenucima, ili je ona komunicirala s nekim", objasnio je ministar. POGLEDAJ GALERIJU

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta u 13.45 u Banjskom Polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se izgubio svaki trag.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Najnovije vesti u vezi sa ubistvom Danke Ilić pročitajte u našem blogu u kom pratimo situaciju iz minuta u minut.  

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam