Podignuta optužnica protiv vozača GSP-a: Otac malog Despota smatra da pravda neće biti zadovoljena

28.07.2021

14:35 >> 14:46

0

Ne osećamo nikakvo zadovoljstvo zbog toga, već bes jer se čekalo celih 8 meseci

Podignuta optužnica protiv vozača GSP-a: Otac malog Despota smatra da pravda neće biti zadovoljena
Copyright M.M./ATAImages

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv R. D. (49), vozača autobusa na liniji 18, povodom saobraćajne nesreće u kojoj je krajem novembra prošle godine u Zemunu teško povređen četvorogodišnji dečak, koji je od posledica povreda preminuo.

Optužnim predlogom R. D. se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, precizirali su u tužilaštvu.

Pročitajte još

On je, kako se sumnja, zatvorio zadnja vrata autobusa koja su uhvatila nogu dečaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svest.

Dečak je preminuo u bolnici u Tiršovoj.

Despotov otac, Vukašin, istakao je da  nijedan vozač koji se bahato ponaša u saobraćaju ne sme da prođe nekažnjeno, ali i da je mala kazna do 8 godina.

– Advokat mi je potvrdio da je protiv vozača podignuta optužnica zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom. Ne osećamo nikakvo zadovoljstvo zbog toga, već bes jer se čekalo celih 8 meseci. Čekao se nalaz veštaka, i to je toliko odugovlačilo proces – navodi Mrđić za Telegraf.

Kako kaže, još jedna stvar zbog koje ne može da smatra da je pravda zbog smrti njegovog malenog sina uopšte zadovoljena je i to što je maksimalna kazna zatvora za ovo delo – 8 godina.

– U Nemačkoj se takav isti čin definiše kao ubistvo, što kod nas nije slučaj. Moći ćemo da kažemo da je pravda samo delimično zadovoljena tek kada vozač bude osuđen – kaže Despotov tata.

On još jednom ističe da je od izuzetne važnosti pooštriti kazne zatvora kada su vozači u pitanju, kako nam se ne bi ponovo desio Despot ili Stefan, kojeg je pre nedelju dana u Karaburmi “pokosio” Lazar Galić.

Pročitajte još

U odbrani koju je izneo pred tužiocem, vozač se branio da nije primetio da je došlo do nezgode na autobuskom stajalištu “Bosanska”, da ne zna da li se dete povredilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, tvrdeći i da je preduzeo sve mere po polasku sa stajališta da bi se bezbedno uključio u saobraćaj.

Maleni Mrđić nastradao je pre 8 meseci, pokušavajući da izađe iz autobusa na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima, dok se vozio sa svojom bakom. Vozač nije primetio malog putnika i nastavio je da vozi, a dečak je zadobio teške povrede kojima je, nažalost, ubrzo podlegao u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike