Bizaran vandalizam: Sekirom namerno demolirao autobuska stajališta da bi završio u zatvoru!?

02.04.2024

21:25

0

Muškarac je prilikom izvršenja dela imao 1,56 promila alkohola u krvi

Bizaran vandalizam: Sekirom namerno demolirao autobuska stajališta da bi završio u zatvoru!?
Copyright Beoinfo

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan uhapšeni M. P. (32) zbog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu imovine koja je u vlasništvu Grada Beograda.

Osumnjičeni je 31. marta, u večernjim časovima, pod dejstvom 1,56 promila alkohola u krvi, sekirom koju je poneo sa sobom razbio reklamne panoe i konstrukcije na četiri autobuska stajališta, pa je prišao rampi na parkingu SC "Novi Beograd", rukama nasilno podigao rampu i polomio je.

Prilikom forenzičkog pregleda lica mesta uočeni su tragovi krvi koje je osumnjičeni ostavio, jer se posekao pri izvršenju krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo dalo policiji naredbu za poređenje DNK materijala sa lica mesta sa DNK osumnjičenog. M. P. je priznao izvršenje krivičnog dela, izjavivši da je krivična dela namerno počinio, jer želi da ode u zatvor gde će imati hranu i smeštaj.

Imajući u vidu da je u pitanju osoba koja nema prebivalište ni boravište i da je ranije pravnosnažno osuđen, a u toku je još jedan krivični postupak protiv njega, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor koji je rešenjem suda i određen.

Javni tužilac je doneo i naredbu za neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, imajući u vidu procenu da okrivljeni trenutno predstavlja opasnost za sebe i društvenu zajednicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike