Šta se to dešava na Borskom jezeru: Stigle prve slike, male Danke još nema (FOTO)

30.03.2024

18:00

0

Teško je poverovati, budući da će uskoro da padne mrak, da će se u potragu za detetom krenuti po noći i da će ronioci tada tražiti

Šta se to dešava na Borskom jezeru: Stigle prve slike, male Danke još nema (FOTO)
Borsko jezero - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Policija razmatra mogućnost pretrage Borskog jezera u potrazi za malom Dankom Ilić (2), koje nema već peti dan. U potragu su uključene stotine policajaca, specijalistički timovi MUP-a, vatrogasne jedinice i pripadnici Gorske službe spasavanja. Pretraženi su tuneli, podzemni kanali i šahtovi. Od devojčice, međutim, nema ni traga.

Policija je danas angažovala i helikoptersku jedinicu i dronove u potrazi za detetom.

Na Borskom jezeru, koje bi takođe trebalo da, ukoliko potraga ne bude dala rezultate, za sada je potpuno mirno. Jezero je na samo osam kilometara od mesta na kom je nestala mala Danka. Nema ni policije, ali ni mnogo posetilaca. Tu su jedino pecaroši, koji se mogu videti. Voda je mirna, a naznaka nekih drugih dešavanja nema.

Teško je poverovati, budući da će uskoro da padne mrak, da će se u potragu za detetom krenuti po noći i da će ronioci tada tražiti dete pod vodom.

O tome da li će i kada jezero biti pretraženo odlučiće istražitelji.

Helikopteri MUP-a Srbije u niskom letu nadleću Banjsko Polje gde je nestala Danka Ilić. Jedna letelica je neposredno iznad kuće porodice nestale devojčice, a druga kruži malo dalje. Naređenje za upotrebu Helikopterske jedinice dao je ministar Bratislav Gašić koji je nekoliko puta već bio u Boru.

U ovom slučaju prvi put je pokrenut sistem "Pronađi me!", namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnika. Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike