Ovako smo strahovali za Tijanu i Moniku: Šta se sve promenilo do nestanka male Danke!

27.03.2024

15:33

0

Autor: 24sedam

Građani su dobili poruku sa detaljnim opisom nestale devojčice, navodeći da nosi ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, a kosu vezanu u repić

Ovako smo strahovali za Tijanu i Moniku: Šta se sve promenilo do nestanka male Danke!
Copyright 24sedam/MUP/Tanjug

U Srbiji je sinoć zbog nestanka Danke Ilić (2) prvi put aktiviran sistem "Amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me". Ovo obaveštenje o nestanku deteta nije postojalo u vreme kada se svaki trag izgubio Tijani Jurić (15) i Moniki K. (12).

Sistem MUP-a pronađime.mup.gov.rs je odmah aktiviran kako bi se pružila pomoć u potrazi za nestalom devojčicom. Građani su dobili poruku sa detaljnim opisom nestale devojčice, navodeći da nosi ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, a kosu vezanu u repić.

Ova dramatična situacija je izazvala mobilizaciju čitavog grada, sa stotinama meštana i građana Bora, kao i pripadnicima borske Policijske uprave, Vatrogasno-spasilačke brigade i Dobrovoljnog vatrogasnog društva angažovanim u potrazi. Program RTS je odmah prekinut.

Sećamo se i kako je potraga trajala za Tijanom i Monikom pre nekoliko godina.

Drama duga 13 dana

Tijana Jurić bila je petnaestogodišnja devojčica iz Subotice koja je oteta i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Poslednji put viđena je 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, dok joj je telo pronađeno 12 dana kasnije, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja kod Sombora. Za ubistvo je na 40 godina osuđen Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

Facebook
 

Кasno u noć trinaestog dana potrage, 7. avgusta, oko pola jedan, iz policije je objavljeno da je uhapšen otmičar Tijane Jurić. Njeno telo pronađeno je 23 kilometra od mesta na kojem je oteta.

Utvrđeno je da je ubijena iste noći kada je i oteta između 25. i 26. jula. 

Monika prošla pakao

Sve građane ove države duboko je potresao i nestanak Monike K. iz okoline Niša 2019. godine.

Facebook
 

Dvanaestogodišnja Monika K. nestala je 20. decembra oko 7.28 sati na putu ka školi u naselju Brzi Brod. Devojčica je svega osam minuta ranije izašla iz porodične kuće i krenula istim putem kao i svakog dana sama ka školi.

Devojčica je pronađena nakon deset dana u selu Pasjača u napuštenoj vikendici, a za njenu otmicu osuđen je Ninoslav Jovanović poznatiji kao "Malčanski berberin" koji je umro tokom izdržavanja kazne.

Intenzivna potraga za Dankom

Od juče traje intenzivna potraga za Dankom Ilić, koja je nestala u selu Banjsko Polje u okolini Bora. Devojčica je poslednji put viđena oko 13.45 sati sa majkom Ivanom, nedaleko od njihovog sela Banjsko polje.

Roditelji devojčice posle sat i po objavili su da je dete nestalo i zamolili su za pomoć, apel se proširio društvenim mrežama. Dan nakon nestanka, na terenu su policija i vatrogasci, a u danonoćnu potragu uključili su se i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša.

Facebook
 

Reporter 24sedam sa lica mesta javio je da policija ne dozvoljava ulazak u Banjsko polje nikom osim meštanima. Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila.

Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike