Zlato vredno 70.000 evra: Carinici otkrili blago u autobusima na Kelebiji i Gradini (FOTO)

25.03.2024

15:31

0

Autor: Mi. S.

O konačnoj sudbini privremeno zadržanog zlata i u jednom i u drugom slučaju odlučiće nadležni sud

Zlato vredno 70.000 evra: Carinici otkrili blago u autobusima na Kelebiji i Gradini (FOTO)
Zlato zaplenjeno na Kelebiji i Gradini - Copyright Foto: Uprava carina

Carinski službenici su tokom proteklog vikenda na graničnim prelazima Kelebija i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlata i zaplenili više od kilogram investicionog zlata i zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 70.000 evra.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija je 24. marta, prilikom detaljnog pregleda putnika i prtljaga jednog autobusa, zaplenjeno ukupno 63 zlatnika ''Franc Jozef''.

Merenjem je utvrđeno da je ukupna težina velikih (četvorostrukih) dukata, pronađenih u džepu jednog od vozača autobusa, gotovo 880 grama, dok je njihova vrednost procenjena na više od 62.500 evra.

Gotovo 250 grama neprijavljenog zlatnog nakita otkriveno je istog dana i na graničnom prelazu Gradina, prilikom detaljne kontrole za koju je na izlazu iz zemlje takođe izdvojen jedan autobus.

Tokom pregleda carinski službenici su u rancu jednog od putnika zatekli neprijavljene zlatne ogrlice, narukvice, krunu, prstenje i minđuše, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 8.000 evra.

O konačnoj sudbini privremeno zadržanog zlata i u jednom i u drugom slučaju odlučiće nadležni sud.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike