Hit odbrana oca masovnog ubice: Nemam ja ništa sa time, sve je to od sina Uroša (FOTO)

19.03.2024

11:10

0

Radiša Blažić svu krivicu prebacio na sina, masovnog ubicu iz Dubone

Hit odbrana oca masovnog ubice: Nemam ja ništa sa time, sve je to od sina Uroša (FOTO)
Copyright MUP

"Kalašnjikov" i ostalo oružje je od mog sina Uroša. Nisam ni znao da ima takav arsenal.

Ovako se pred sudom branio Radiša Blažić (54), potpukovnik Vojske Srbije, iz sela Dubona kod Mladenovca, optužen da je sinu Urošu (21) obezbedio "kalašnjikov" i pištolj iz kog je  4. maja 2023. počinio masakr u Duboni i Malom Orašju kod Smedereva ubivši devet osoba, dok je njih 12 ranio.

MUP
Hapšenje Radiše Blažića

Stariji Blažić, za kog tužilaštvo traži osudu na dve decenije zatvora, tereti se da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi. Sada je smederevsko Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega i sina. Sin se tereti da je počinio masovno ubistvo, a otac da je posedovao ilegalno oružje.

Apelacioni sud u Beogradu, tako je danas potvrdio optužnicu i uskoro se može očekivati da Viši sud u Smederevu zakaže početak suđenja.

printscreen/MUP
Deo zaplenjenog oružja

- Kada sam čuo da je u podrumu imao džak i da je pucao u njega, zaprepastio sam se. Uroš nikada nije pričao o oružju, niti je pokazivao ljubav prema lovu, iako sam ja išao. Oružje koje je nađeno u obe kuće nije moje, a ne znam odakle moji otisci na oružju koje je zaplenjeno - izjavio je Radiša 11. maja 2023. na saslušanju.

Ne znam ja ništa

- Ne znam zašto je moj sin uradio to što je uradio - rekao je otac Radiša na saslušanju o masovnom ubistvu u noći između 4. i 5. maja 2023. godine tik posle masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Masovni ubica je masakr počinio iz očevog oružja, ali Radiša tvrdi "da nema ništa s tim i da ga je sin sam nabavio".

- Da sam znao, to oružje bih predao policiji. Ne znam ko je mogao da donese oružje, siguran sam da nije moja žena, kao ni moj otac, moguće da je Uroš. Kuća u Šepšinu dobro je obezbeđena i samo je Uroš imao ključ od nje - naveo je vojni potpukovnik za čijeg sina je tužilaštvo tražilo zatvorsku kaznu od 20 godina zatvora.

Printskrin/facebook
Masovni ubica Uroš Blažić

Onda je objašnjavao o kući gde mu je živeo sin...

- Kuću sam kupio 2012, ali sam na Đurđevdan 2013. to i overio kod notara na moje ime. Kuća je bila u sivoj fazi, trebalo je dosta da se sređuje jer nije imala ni vodu ni struju. Kupio sam je jer imam dva sina i hteo sam da jedan od njih s porodicom živi tamo. U međuvremenu, porodica se dogovorila da Uroš pređe da živi - rekao je drugookrivljeni i dodao da je Uroš 2021. počeo da živi sam u toj kući u Šepšinu, selu pored Dubone, i da je samo on imao ključ.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike