Odloženo suđenje Milovanu Tadiću za povrede nanete u Tiltu: Branilac sprečen da dođe

30.07.2021

15:29 >> 15:36

0

Autor: A.S.

Ročište je prezakazano na molbu Tadićevog branioca zbog sprečenosti da dođe na ročište

Odloženo suđenje Milovanu Tadiću za povrede nanete u Tiltu: Branilac sprečen da dođe
Printscreen/Instagram/ticamaksimovic

Viši sud u Beogradu odložio je za 28. septembar pripremno ročište za ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba “Tilt”, u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

Iako je bilo predviđeno za danas, ročište je prezakazano na molbu Tadićevog branioca zbog sprečenosti da dođe na ročište.

Pročitajte još:

Inače, Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je tužilaštva za organizovani kriminal, koje je danas podiglo optužnicu protiv ove grupe.

Tadiću se u slučaju “Tilt” suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je pre desetak dana ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić u aprilu bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Pročitajte još:

Vukić je preminuo u januaru 2016., dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti