Nakon teške saobraćajke u Nemačkoj, oglasili se i povređeni Srbi: Van životne opasnosti

30.07.2021

15:48 >> 17:23

0

Autor: A.S.

Dvoje najteže povređenih Srba imaju slomljena rebra

Nakon teške saobraćajke u Nemačkoj, oglasili se i povređeni Srbi: Van životne opasnosti
Copyright Tanjug/Fabian Sommer/dpa via AP)

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se jutros dogodila na auto-putu u Nemačkoj, povređeno je 19 putnika, među kojima i sedmoro Srba.

Srećom, prilikom prevrtanja autobusa, oni su van životne opasnosti, a dvoje najteže povređenih Srba imaju slomljena rebra.

Pročitajte još:

Autobus je išao iz Beograda za Stokholm, a nesreća se dogodila na auto-putu u smeru Berlina, između Štakova i Frajvalda pošto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu. Jedan od putnika u autobusu bio je Nenad Lajbenšpreger koji je zajedno sa ostalim povređenim putnicima prevezen u obližnju bolnicu.

– Ja sam lakše povređen. Dobio sam samo udarce i modrice po telu. Koliko znam u autobusu je bilo nas sedmoro Srba i niko nije u životnoj opasnosti. Takođe, čuo sam da dve osobe imaju prolome rebara – ističe Lajbenšpreger, prenosi Blic.

Inače, kako su istakli u ambasadi Srbije u Nemačkoj svih sedmoro Srba su studenti. Prema prvim informacijama, dvojica vozača zadobila su teške povrede, kao i jedan putnik.

Nemački Bild navodi da je više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera učestvovalo u izvlačenju povrđenih iz autobusa, koji je iz Beograda preko Berlina išao za Stokholm. Kako piše ovaj list, šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 kola hitne pomoći dežuraju, a stigla su i 22 vatrogasna vozila.

Auto-put je zatvoren u oba smera.

Pročitajte još:

Autobus je, prema nepotvrđenim informacijama, sleteo s puta i prevrnuo se prilikom pokušaja da skrene i da se parkira.

Još se ne zna koliko je u autobusu bilo putnika, ali poznato je da je šest iz Nemačke, sedam iz Srbije, jedan iz Švedske i dva iz Izraela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike