Otkrivena milionska prevara u Beogradu, Novom Sadu i Čačku: Zgrnuo više od 2,5 miliona dinara, a firma mu nije imala prihode!

13.03.2024

19:02

0

Autor: Mi. S.

N. P. (36) osumnjičen je za prevaru u obavljanju privredne delatnosti

Otkrivena milionska prevara u Beogradu, Novom Sadu i Čačku: Zgrnuo više od 2,5 miliona dinara,  a firma mu nije imala prihode!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. P. (36) iz Beograda, zbog sumnje da je počinio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

N. P. je, kako se sumnja, u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više privrednih društava sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da isporuče robu, iako je znao da njegovo privredno društvo ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava.

Na ovaj način osumnjičeni je naveo odgovorna lica privrednih društava da isporuče robu u ukupnoj vrednosti od oko 2.545.200 dinara.

Preuzetu robu je, sumnja se, N. P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni će biti zadržan i, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike