Krivična prijava protiv patronažne sestre iz Niša: Bez stručne škole i licence na mrežama delila savete trudnicama

07.03.2024

15:10

0

Autor: Lj. S.

Na desetine hiljada žena verovalo je Osmanovićki da je ona patronažna sestra zaposlena u Kliničkom centru Niš, međutim, to nije istina

Krivična prijava protiv patronažne sestre iz Niša: Bez stručne škole i licence na mrežama delila savete trudnicama
Melisa Osmanov - Copyright Printscreen/Društvene mreže

Protiv Melise Osmanović, osnivačice udruženja "Klub beba, trudnica i mama" iz Niša, podneta je krivična prijava u Policijskoj upravi u Nišu.

Kako piše "Blic", niška policija je u sredu dobila prijavu protiv Osmanovićke po kojoj se postupa.

- Proveravamo i utvrđujemo sve navode iz krivične prijave - potvrđeno je u niškoj policiji.

Printscreen/Društvene mreže
 

Melisa Osmanović je udruženje otvorila 2017. godine, a na društvenim mrežama je sve do danas delila savete trudnicama i porodiljama. 

Na desetine hiljada žena verovalo je Osmanovićki da je ona patronažna sestra zaposlena u Kliničkom centru Niš. Međutim, nije sve kako se čini jer su se društvene mreže usijale sa komentarima da se ona lažno predstavlja, da nema odgovarajuću licencu, kao i da nije zaposlena u KC Niš.

 

 

Mnogi su komentarisali da se osećaju obmanuto i da su Melisine aktivnosti nezakonite. 

Žene, koje su pohađale školice roditeljstva, rekle su da su se nakon tog kursa osećale prevarenom.

- Melisa sebe naziva pedijatrijskom sestrom, osnivačica je raznih savetovališta za bebe i trudnice, kao i Fonda "Neonanatus". Ipak, nije upisana kao član Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije - upozoravali su ljudi na društvenim mrežama.

Druga žena je napisala da ona nije završila ni srednju medicinsku školu ni Medicinski fakultet drži edukacije i pripreme žena za porođaj. 

Printscreen/Društvene mreže
 

- Osoba X koja nije završila ni srednju školu ni Medicinski fakultet drži edukacije i priprema žene za porođaj, pričajući da je epiziotomija sasvim normalna stvar, kao i skakanje po stomaku - upozorila je druga korisnica društvene mreže X.

Na društvenim mrežama se može videti i dopis iz KC Niš, koji je potpisao direktor te ustanove prof. dr Zoran Perišić, a iz kojeg se vidi da Melisa nikad nije bila zaposlena u ovoj ustanovi.

- Postupajući po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, obaveštavamo vas da uvidom u kadrovsku bazu podataka Univerzitetskog kliničkog centra Niš, imenovana Melisa O. nikada nije bila zaposlena, niti radno angažovana - stoji u dopisu koji je potpisao dr Perišić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic, Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike