Emotivne scene na aerodromu u Beogradu: Roditelji nastradalog dečaka u Ribnikaru obeležili njegov rođendan, deci bacali slatkiše iz vazduha!

05.03.2024

18:02

0

Proslavu Andrijinog rođendana sprečila je tragedija koja se 3. maja te godine dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Emotivne scene na aerodromu u Beogradu: Roditelji nastradalog dečaka u Ribnikaru obeležili njegov rođendan, deci bacali slatkiše iz vazduha!
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Roditelji Andrije Čikića, dečaka pijaniste ubijenog u OŠ "Vladislav Ribnikar" obeležili su danas njegov, kako su naveli, "nebeski rođendan" na Aerodromu "13. maj" u Beogradu.

Kako je majka dečaka Suzana Stanković Čikić navela, Andrijina želja je bila da rođendan proslavi kod svog oca, koji je inače sportski pilot, na sportskom aerodromu. Ispričala je da su planirali da njegov rođendan proslave na ovaj način prošle godine 5. marta, ali da je on zatražio da to ipak odlože za maj, jer je u martu imao veliki broj kontrolnih zadataka, a i vremenske prilike to tada nisu dozvoljavale.

Tanjug/Rade Prelić
 

Proslavu Andrijinog rođendana sprečila je tragedija koja se 3. maja te godine dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Andrija je uvek voleo da njegovi rođendani budu posebni i bili su. On i ja smo imali dogovor, a mi dogovor uvek poštujemo tako da sam ja želela da mu ispunim tu želju i da danas proslavimo njegov 15. rođendan ovde sa njegovim prijateljima", rekla je Stanković Čikić.

Ispričala je da je on želeo nešto slično današnjem događaju, da njegovi drugari polete, ali da će letenje sa drugarima organizovati nekom drugom prilikom.

Tanjug/Rade Prelić
 

"Mi smo uvek planirali rođendane zajedno, on je uvek bio jako kreativan, imao je dosta ideja, a ja sam uživala da sa njim spremam rođendane na kojima je uvek bilo mnogo dece", rekla je ona. Stanković Čikić je poručila da bi svi trebalo da se malo okrenemo pozitivnim stvarima.

"Ljubavi, empatiji, brizi jedni o drugima, da ne treba da nas plaše čak ni neka teška osećanja. Mi želimo da pošaljemo pozitivna osećanja društvu, da pokrenemo neke nove vrednosti, da brinemo jedni o drugima i da ne dozvolimo da se 3. maj ponovi ikad", dodala je ona.

Tanjug/Rade Prelić
 

Andrijini drugari su uz pomoć gitare, violina i violončela odsvirali nekoliko pesama i na taj način odali počast svom nastradalom drugu. Ispred muzičke škole "Stanislav Binički" u kojoj je Andrija Čikić bio đak generacije, obratio se i jedan od profesora koji mu je predavao i ispričao da je Andrija bio jedan jako talentovan mladić.

Na posebno odvojenom mestu, roditelji, ali i deca, imali su priliku da ostave svoje emotivne poruke i pozdrave Andriji.

Majka nastradalog dečaka je, zahvaljujući timu Aerodroma 13. maj, poletela žirokopterom iz kog je okupljenoj deci bacila slatkiše uz poruku da je to bio Andrijin poklon njima. Na kraju, okupljeni su na balonima ispisali poruke Andriji i pustili ih da lete u nebo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike