Pri kraju veštačenje i prikupljanje materijalnih dokaza: Istraga na tragu još dve likvidacije Belivukovog klana!?

01.08.2021

07:28 >> 08:01

0

Autor: A.S.

U ovom trenutku Belivuk, Miljković i 29 članova njihove grupe optuženi su za pet likvidacija

Pri kraju veštačenje i prikupljanje materijalnih dokaza: Istraga na tragu još dve likvidacije Belivukovog klana!?
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Bez obzira na podizanje optužnice protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) nastavlja da prikuplja dokaze protiv ove mafijaške ekipe.

Navodno su veštačenja pri kraju, ali i prikupljanje materijalnih tragova za još najmanje dva ubistva, prenose Novost.

Pročitajte još:

U ovom trenutku Belivuk, Miljković i 29 članova njihove grupe optuženi su za pet likvidacija. Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Zdravku Radojeviću, Milanu Ljepoji, Lazaru Vukičeviću i Aleksandru Gligorijeviću Pukiju.

– Dok se čeka da optužnica stane na pravnu snagu, posao tužioca i policije nije završen – navodi izvor “Novosti” iz istrage. – Napravljeni su krupni pomaci u istrazi još dva ubistva, koja sada nisu obuhvaćena ovom optužnicom, a na pragu smo da rešimo i treće. To će ukupno biti osam. Naravno, ni tu nećemo stati, sve dok ne rasvetlimo i poslednje krivično delo koje je počinila ova kriminalna ekipa.

U ovom trenutku u ovom nimalo lakom poslu, trojici tužilaca i policiji koji rade na najznačajnijem predmetu u Evropi (ubistva su se dešavala ne samo u našoj zemlji, već i u regionu) direktno pomažu i najmanje dvojica optuženih. Oni mogu da se nadaju povlašćenijem položaju tokom predstojećeg sudskog postupka, da postanu svedoci-saradnici ili svedoci-okrivljeni, ukoliko su direktno okrvavili ruke.

– Iz njihovih iskaza jasno je da Belivuk i Miljković ne samo što su naređivali zločine, već su i direktno ubijali – objašnjava sagovornik.

– Prvi je koristio sekiru, a drugi nož. Reč je o ubistvima koja su sada u optužnici. Svima je poznato da su komadali žrtve i mleli ih kako bi na taj način uklonili svaki trag. Industrijsku mašinu za mlevenje mesa prali su jakim hemijskim sredstvima, ali smo na njenim sastavcima ipak uspeli da pronađemo biološke tragove žrtava.

Inače, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović za Tanjug je u subotu objasnio tok procedure nakon podizanja optužnice koja je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na razmatranje i donošenje odluke o potvrđivanju.

Rok za odgovor na optužnicu je osam dana od dana prijema, ukazao je Stefanović. Po isteku roka za odgovore, sud u roku od 15 dana pristupa preispitivanju optužnice u sadržinskom smislu, odnosno utvrđuje da li na osnovu svih predloženih dokaza proizilazi opravdana sumnja da su optuženi izvršili krivična dela:

– Ako tada sud ustanovi da je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice, naložiće da se istraga dopuni. Ako utvrdi da postoji opravdana sumnja da su optuženi izvršili krivična dela za koja se terete, sud će doneti rešenje o potvrđivanju optužnice i dostaviće ga okrivljenima i njihovim braniocima, koji imaju pravo da ulože žalbu u roku od tri dana od prijema rešenja. U ovom slučaju o žalbama će biti nadležan da odlučuje Apelacioni sud u Beogradu.

Pročitajte još:

Stefanović takođe kaže da u optužnici može biti stavljen predlog da se prema okrivljenom odredi, produži ili ukine pritvor o kom predlogu sud odlučuje u roku od 48 sati. U ovom slučaju je stavljen predlog za produženje pritvora Belivuku i ostalima, a odluka suda se očekuje u ponedeljak, jer im tada ističe pritvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike