Nišlijka priznala krivicu za drogu: Ide u zatvor na tri godine i četiri meseca

01.03.2024

15:43

0

M. S. (31) je kriva, jer je 15. marta 2022. godine u selu Donji Matejevac posredovala u kupovini opojne droge heroin

Nišlijka priznala krivicu za drogu: Ide u zatvor na tri godine i četiri meseca
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nišlijka M. S. (31) osuđena je na tri godine i četiri meseca zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, jer je posredovala u kupovini 0.59 grama heroina. Viši sud je ovu presudu doneo na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koje je M.S. sklopila sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i tom prilikom se odrekla prava na žalbu pa je sudska odluka postala pravnosnažna.

Kako je naveo Viši sud, M. S. je kriva, jer je 15. marta 2022. godine u selu Donji Matejevac posredovala u kupovini opojne droge heroin.

Optužena je telefonom dogovorila susret sa D. T. u u selu Donji Matejevac radi kupovine droge, nakon čega je sa okrivljenim M. Š. vozilom kojim je on upravljao, došla do kuće D. T, ušla unutra i za novčani iznos od tri hiljade dinara koji je dobila od M. Š, preuzela heroin. Po izlasku iz kuće, drogu je predala M. Š. koji je čekao u kolima. Policija ih je zaustavila u Knjaževačkoj ulici i kod M.Š. pronašla dva paketića supstance u neto masi od 0.59 grama, za koje je veštačenjem utvrđeno da predstavlja opojnu drogu heroin.

Ona je na taj način počinila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno je iz Višeg suda.

Kako se dalje navodi u sudskoj odluci, izriče joj se kazna zatvora u trajanju od tri godine i četiri meseca koju će izdržati po pravnosnažnosti presude s tim što će joj se u kaznu uračunati i vreme provedeno u pritvoru od 1. juna 2022. do 19. maja 2023. godine.

Takođe, sud je obavezao da VJT za troškove branioca po službenoj dužnosti nadoknadi 228.375 dinara, a za DNK veštačenje još 11.100 dinara, kao i da Višem sudu plati 10.000 dinara

M. S. je izjavila da je priznanje dala svesno i dobrovoljno, da nije bila u zabludi, kao i da razume da se sporazumom odriče prava na žalbu. Sud nije obrazložio zbog čega joj je izrekao kaznu od tri godine i četiri meseca zatvora, ali je u presudi navedeno da se radi o osobi koja je već osuđivana između ostalog i zbog narkotika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike