Potvrđene dve optužnice za ubistvo Nusreta: Za glavnim osumnjičenim raspisana međunarodna poternica

13.02.2024

21:52

0

Glavni osumnjičeni, S.Z. (27) iz Sjenice, trenutno je u bekstvu, a protiv njega je izdata poternica

Potvrđene dve optužnice za ubistvo Nusreta: Za glavnim osumnjičenim raspisana međunarodna poternica
Mesto ubistva i Nusret Destanović - Copyright RINA

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv tri osobe u vezi sa ubistvom Nusreta Destanovića (27) iz Đerekara, na Pešteru, čije je telo pronađeno u napuštenom bunaru prošle nedelje.

Glavni osumnjičeni, S.Z. (27) iz Sjenice, trenutno je u bekstvu, a protiv njega je izdata poternica.

Pored S.Z., uhapšene su još dve osobe: E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičena za neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, i E.H. (40) iz Novog Pazara, osumnjičena za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Oboje su u pritvoru od 10. februara, sa predloženim trajanjem od 30 dana.

S.Z. se sumnjiči da je, uz pomoć E.Dž., 8. februara naneo smrtne povrede Destanoviću oštrim predmetom, a zatim njegovo telo sakrio u bunaru. Vozilo i dokumenta žrtve pronađeni su u Novom Pazaru. R.H. (27), bivša supruga S.Z. i takođe iz Sjenice, uhapšena je zbog sumnje da je znala za pripremanje krivičnog dela i trenutno je pod istragom.

Sahrana ubijenog Destanovića obavljena je u nedelju, u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, u njegovom rodnom mestu Đerekare. Motivi ubistva još uvek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je bilo planirano i da je osumnjičeni pobegao u Nemačku.

U saopštenju VJT navodi se da za krivično delo teškog ubistva, koje podrazumeva lišavanje života na svirep ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Istraga je u toku, a nadležne institucije intenzivno rade na pronalasku i hapšenju glavnog osumnjičenog, piše "Sandžakdanas".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike