Piromani svaljuju krivicu jedan na drugoga: Ovo je priča o paljenju džipa Aleksandra Seničića (FOTO/VIDEO)

09.02.2024

09:29

0

Dvojica osumničenih ispričala različite verzije napada

Piromani svaljuju krivicu jedan na drugoga: Ovo je priča o paljenju džipa Aleksandra Seničića (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Printskrin/moj_beograd

Osumnjičenima M.F. (26) i B.M. (23) koji su 23. novembra prošle godine podmetnuli požar u kojem su uništena tri automobila na Dedinju među kojima i vozilo Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, određen je pritvor do 30 dana.

Piromani se terete za teško krivično delo ugrožavanje opšte sigurnosti. 

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, izneli svoje odbrane i svoje viđenje događaja, ali su krivicu prebacivali jedan na drugog, tvrdeći da je onaj drugi zapalio automobil. U požaru su uništeni "fijat kroma", "nisan kaškai" i "rendž rover"

- Nisu rekli zašto su zapalili automobil, ali su izjavili i da ne znaju čiji je to vozilo, kao i da nisu znali da će se vatra proširiti - kaže izvor "Kurira".

Nesrećna okolnost

Aleksandar Seničić je posle požara izjavio da ne zna šta se tačno desilo i kako je došlo do požara.

- Verujem da je sve to sticaj nesrećnih okolnosti - zaključio je on tada.

Piroman B. M. je, navodno, naveo da je njegov drug M. F. zapalio "fijata", a da mu je on čuvao stražu.

Ispričao je da je kobne noći bio kod M. F. u stanu i da su pili kafu, posle čega je M. F. pozvao taksi. Kako je rekao, u taksiju je od M. F. saznao da idu na Dedinje da završe nešto za njegovog rođaka koji je u zatvoru. Tvrdio je da tada nije znao šta M. F. namerava da radi na Dedinju. Osumnjičeni B. M. je potom naveo da je čuvao stražu, a da je M. F. otišao do parkiranog automobila.

 

 

- Mislio sam da će taj auto brzo da se sam ugasi. To je bio stari auto, kao za otpad. M. F. mi je potom rekao da o ovome ne smem ništa da kažem nikome - ispričao je B. M.

Njegov drug M. F. ispričao je drugačiju priču, tvrdeći da je auto zapalio B. M. i da on nije znao da će on to učiniti. Otišli su na Dedinje, a kada su stigli, B.M. je ugledao kola na parkingu i rekao: Eno ga auto od one pi*ke što je hteo da me namesti, sad ću da ga zapalim. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike