Mrtav hladan pred sudijom: Komšiji satarom pocepao glavu, ali ne oseća krivicu

07.02.2024

09:54

0

Autor: 24sedam

Okrivljeni izjavio da ne oseća krivicu

Mrtav hladan pred sudijom: Komšiji satarom pocepao glavu, ali ne oseća krivicu
Copyright Profimedia

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici počelo je suđenje N. T., optuženom za napad na komšiju Milenka Bosanca iz Stare Pazove.

Optuženi je u februaru 2023. nasrnuo satarom na komšiju i s leđa ga udario u glavu, nakon čega je nesrećni čovek pao na zemlju i ostao da leži u krvi.

- Milenko je pre sukoba kupio plac koji se graniči sa zemljom porodice N. T. i tamo sagradio kuću. Za sve što je radio imao je građevinsku dozvolu, ali im je iz nekog razloga smetao što je tu i što je uzeo taj plac. Stalno su ga provocirali, dobacivali mu, pili po ceo dan... - kazao je izvor iz istrage.

Kobnog dana u Staroj Pazovi Bosanac je bio na svom placu kada mu je okrivljeni iz čista mira prišao s leđa i udarioo ga satarom posred glave. Kada je Milenko pao, napadač je otišao i ostavio ga da leži u krvi. Povređenom su u pomoć pritekle komšije, koje su videle šta se dogodilo. 

- Pokušali su da mu pomognu, ali je N. T. sprečio da Milenko uopšte uđe u auto. Jedva je prevezen u bolnicu i tamo su mu se borili za život. Povrede koje je zadobio bile su opasne po život - objasnio je izvor iz istrage. 

Jovana Šubarić, advokatica Bosanca, navodi da su na pripremnom ročištu u ponedeljak tužilaštvo i odbrana iznosili dokazne predloge.

- Odbrana je istakla na ročištu da bi, s obzirom na to da je Bosanac napadnut s leđa i da mu nije pružena pomoć, ovo delo trebalo da se prekvalifikuje u teško ubistvo u pokušaju - kazala je advokatica.

Okrivljeni se na ovom ročištu izjasnio da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret. 

- Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret, odnosno pokušaj ubistva. Osećam krivicu, ali za neko drugo, lakše krivično delo - rekao je okrivljeni N. T.

Tokom procesa trebalo bi da okrivljeni iznese odbranu, da se ispita žrtva, ali i da se saslušaju drugi svedoci koji su bili očevici drame.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike